Τουρκία: Τέλος η συμφωνία με Ε.Ε. για το προσφυγικό εντός του 2016 - Free Sunday
Τουρκία: Τέλος η συμφωνία με Ε.Ε. για το προσφυγικό εντός του 2016

Τουρκία: Τέλος η συμφωνία με Ε.Ε. για το προσφυγικό εντός του 2016

Με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του 2016 απειλεί η Τουρκία, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

«Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την Ε.Ε. στο θέμα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην Neue Zuericher Zeitung (NZZ).

Στο ερώτημα της ελβετικής εφημερίδας πότε θα συμβεί αυτό, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε ότι «δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου»,  ενώ πρόσθεσε ότι η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της Ε.Ε. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτροκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».