Συνεχιζεται και αύριο η απεργία των πιλότων της LUFTHANSA - Free Sunday
Συνεχιζεται και αύριο η απεργία των πιλότων της LUFTHANSA

Συνεχιζεται και αύριο η απεργία των πιλότων της LUFTHANSA

Τη συνέχιση της απεργίας τους και για αύριο Πέμπτη αποφάσισε η ένωση πιλότων της Γερμανίας (Vereinigung Cockpit-VC) λίγη ώρα μετά την απόφαση δικαστηρίου με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της Lufthansa για ασφαλιστικά μέτρα.

Νωρίτερα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εξαιτίας της απεργίας, ακύρωσε 876 από περίπου 3.000 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, επηρεάζοντας 100.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τους πιλότους, οι απεργίες θα επηρεάσουν όλες τις πτήσεις της Lufthansa που αναχωρούν από γερμανικά αεροδρόμια, τοπικές και διεθνείς, όμως η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των θυγατρικών εταιρειών Germanwings και Eurowings, δεν θα επηρεαστούν και έκανε γνωστό ότι οι συνεργαζόμενες Austrian και SWISS εξετάζουν την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερα ώστε να αυξήσουν τον αριθμό επιβατών που μπορούν να μεταφέρουν.

Η Eurowings όμως ήδη ακύρωσε περίπου 60 πτήσεις χθες λόγω μιας στάσης εργασίας πληρωμάτων καμπίνας και πάλι για μισθολογικές διαφορές.

Οι συνομιλίες για τις αμοιβές οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο καθώς οι πιλότοι έχουν απορρίψει την έκκληση της εταιρείας να αναζητήσουν την επίλυση των διαφορών μέσω διαμεσολαβητή. Η ένωση ζητά αύξηση κατά 3,7% μέσο όσο σε μισθούς για 5.400 πιλότους στη Γερμανία επί πέντε χρόνια, ξεκινώντας από το 2012, ενώ η εταιρεία προσφέρει αύξηση 2,5% για έξι χρόνια, μέχρι το 2019.

Η Lufthansa προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας της για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με τις αερογραμμές χαμηλού κόστους.

Είναι η 14η κατά σειρά απεργία των πιλότων της εταιρείας.