«Ευλογημένη επιχείρηση μας» το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, λέει το Ισλαμικό Κράτος - Free Sunday
«Ευλογημένη επιχείρηση μας» το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, λέει το Ισλαμικό Κράτος

«Ευλογημένη επιχείρηση μας» το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, λέει το Ισλαμικό Κράτος

Ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη  για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε, όπως και παλαιότερα σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram.

Το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, που διασκέδαζαν για την πρωτοχρονιά του 2017, συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι νεαρής ηλικίας, πιθανότατα γύρω στα 25, ενώ το γεγονός ότι δεν μιλούσε καλά τουρκικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η καταγωγή του ενδέχεται να είναι είτε από την Κιργιζία είτε από το Ουζμπεκιστάν.

Μετά τη λάθος φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, σήμερα οι αστυνομικές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη όπως ακριβώς κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού μαγαζιού, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθαρά.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Την καταδίκη, τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη τους στον τουρκικό λαό, για την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση, εξέφρασαν χθες η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.