Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ - Βρετανός ο δράστης - Free Sunday
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ - Βρετανός ο δράστης

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ - Βρετανός ο δράστης

Όπως αναφέρει το μήνυμα «Με την ευχή και την υποστήριξη του Αλλάχ, ένας μαχητής του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο μέσο συγκεντρώσεων των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ, σε εκδίκηση για τη θρησκεία του Αλλάχ, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους άπιστους και σε απάντηση των παραβιάσεών τους στα εδάφη των Μουσουλμάνων».

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί - συνεχίζει το μήνυμα - εξερράγησαν στον άνευ ντροπής τόπο συναυλιών και είχε ως αποτέλεσμα 30 σταυροφόροι να σκοτωθούν και 70 να τραυματιστούν. Και αυτό που ακολουθεί μετά θα είναι πιο άγριο για τους λάτρεις του Σταυρού και τους συμμάχους τους, με την άδεια του Αλλάχ. Όλοι οι έπαινοι ανήκουν στον Αλλάχ, τον Κύριο της Δημιουργίας», καταλήγει το μήνυμα του I.K.

Βρετανός υπήκοος με καταγωγή από τη Λιβύη ο δράστης

Πρόκειται για τον 23χρονο Σαλμάν Αμπέντι, όπως αναφέρουν βρετανικές πηγές, αν και οι αρχές ασφαλείας θα ανακοινώσουν και επίσημα το όνομα του μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων DNA.

Με βάση άλλες πληροφορίες ο 23χρονος που συνελήφθη νωρίτερα σε προάστιο του Μάντσεστερ, βρέθηκε από τις αρχές στο σπίτι του αδελφού του Αμπέντι.

Σύμφωνα με την την εφημερίδα Telegraph η μητέρα του  Samia Tabbal, 50 ετών και ο πατέρας του Ramadan Abedi, υπάλληλος ασφαλείας, γεννήθηκαν στην Λιβύη και μετακόμισαν στην συνέχεια στο Μάντσεστερ. Εκτός από τον Σαλμάν που φέρεται ως ο υπεύθυνος για τη χθεσινή τραγωδία, έχουν άλλα δύο παιδιά τον Hashem,20 ετών, και την Jomana,18 ετών.