Σφαγή στο Λονδίνο - Eπτά νεκροί από νέο διπλό τρομο-χτύπημα (Photos) - Free Sunday
Σφαγή στο Λονδίνο - Eπτά νεκροί από νέο διπλό τρομο-χτύπημα (Photos)

Σφαγή στο Λονδίνο - Eπτά νεκροί από νέο διπλό τρομο-χτύπημα (Photos)

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, όταν στη Γέφυρα του Λονδίνου, ένα από τα πιο πολύσύχναστα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο, ένα λευκό βανάκι παρεξέκκλινε της πορείας του και με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω σε διερχόμενους πεζούς, τραυματίζοντας δεκάδες άτομα.

victims_1

Στη συνέχεια το φορτηγάκι κατευθύνθηκε προς το γειτονικό Μπόροου Μάρκετ, όπου οι τρεις επιβαίνοντες σε αυτό το εγκατέλειψαν και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε ανύποπτους διαβάτες.

victims_3

Σύμφωνα με δήλωση του υποδιοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Μαρκ Ρόουλι, από τη διπλή επίθεση σκοτώθηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

dead_jihadis_1

Όσον αφορά στους τρεις δράστες της επίθεσης, ο Ρόουλι ανέφερε ότι έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας καθώς επιχειρούσαν να συνεχίσουν την επίθεσή τους.

dead_jihadis

Συνολικά, οι νεκροί από την επίθεση είναι, μέχρι στιγμής, δέκα, μαζί μετους τρομοκράτες, ενώ άλλα 20 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται με διαφόρων ειδών και σοβαρότητας τραύματα.

attack

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις τρομοκράτες, στη διάρκεις της επίθεσης με μαχαίρια φώναζαν «Αυτό είναι για το Αλλάχ», ενώ στην περιοχή της επίθεσης επικράτησε πανικός με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν για να σωθούν προς όλες τις κατευθύνσεις.

london_attack_2

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, με τους ηγέτες όλου του κόσμου να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση και τη συμπαράστασή τους στη Βρετανική κυβέρνηση.

victims_2

Σημειώνεται ότι τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα υπήρξαν σκέψεις για αναβολή των εκλογών της  8ης Ιουνίου, ή έστω αναστολής των προεκλογικών εκστρατειών, ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό το σενάριο απομακρύνεται.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν συμμετέχουν στο ειδικό συμβούλιο «Cobra» το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.