Μάθε πώς να κάνεις σωστά γιόγκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Free Sunday
Μάθε πώς να κάνεις σωστά γιόγκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μάθε πώς να κάνεις σωστά γιόγκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Διανύεις την ευχάριστη μεν, δύσκολη δε περίοδο κύησης και θες να είσαι σε φόρμα; Έχεις δοκιμάσει τη γνωστή «prenatal yoga» ή αλλιώς «γιόγκα για εγκύους»; Μάθε πώς να κάνεις σωστά ασκήσεις γιόγκα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πάντοτε όμως με την έγκριση του γιατρού σου.

Foto1

1) Η στάση της εκτεταμένης πλάγιας γωνίας. Δυναμώνει τα πόδια και ανοίγει τους γοφούς. Δοκιμάστε το ειδικά όσες κάθεστε πολλές ώρες σε γραφείο.

prenatalyoga2

2) Η στάση τρίγωνο. Δυναμώνει τα πόδια και τους γοφούς, ανοίγει τους ώμους και βελτιώνει την ισορροπία. Το μπροστινό πόδι τέντωσέ το όσο μπορείς χωρίς να πιεστείς και το χέρι που στηρίζεται στο πάτωμα μπορείς να το στηρίξεις πάνω στο πόδι σου αν σε πιέζει η κοιλιά.

prenatalyoga3

3) Η στάση της γάτας. Σε αυτή τη στάση πάρε εισπνοή από τη μύτη.

prenatalyoga4

Σε αυτή τη στάση βγάλε τον αέρα από το στόμα. Επανάλαβε 10 φορές. Αυτή είναι η προθέρμανση για τη σπονδυλική στήλη, για την επόμενη άσκηση.

prenatalyoga5

4) Αντίθετο χέρι-πόδι. Κάθισε μπρούμυτα στις παλάμες και στα γόνατα. Πάρε εισπνοή και κατά την εκπνοή σήκωσε αργά αντίθετο χέρι-πόδι, ενδυναμώνοντας έτσι ώμους, ραχιαίους και γλουτούς, αποφεύγοντας τους πόνους και τραυματισμούς στη μέση. Επανάλαβε 10 φορές από το κάθε χέρι-πόδι.

prenatalyoga6

5) Η γέφυρα. Κάτσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τους σπονδύλους να εφάπτονται με το έδαφος. Πάρε εισπνοή από τη μύτη.

Foto7

Κατά την εκπνοή από το στόμα σφίξε καλά τους γλουτούς σου και ανασήκωσε τη λεκάνη σου και σπόνδυλο-σπόνδυλο τον κορμό σου. Επανάλαβε 10 φορές, μένοντας ψηλά για 2΄΄ σε κάθε επανάληψη, ενδυναμώνοντας έτσι τους οπίσθιους μηριαίους, τους γλουτούς και τους ραχιαίους σου.