Πες αντίο στους πόνους της μέσης - Free Sunday
Πες αντίο στους πόνους της μέσης

Πες αντίο στους πόνους της μέσης

Foto1

Κάνε γέφυρα! Κάθισε ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα και τα πέλματα να πατάνε στο έδαφος. Πάρε εισπνοή από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα σήκωσε τη λεκάνη και σπόνδυλο σπόνδυλο τον κορμό σου ψηλά. Επανάλαβε 10 φορές και μείνε για 20΄΄ ψηλά στην τελευταία επανάληψη, σφίγγοντας πολύ καλά ραχιαίους και γλουτούς, οι οποίοι προστατεύουν τη μέση.

Foto2

Κάνε τη γάτα! Κάθισε μπρούμυτα και στηρίξου στις παλάμες και στα γόνατα. Παίρνοντας εισπνοή από τη μύτη ακούμπησε το πιγούνι σου στο στέρνο, «κρύψε» τους γλουτούς σου μέσα και κύρτωσε την πλάτη σου.

Foto3

Κατά την εκπνοή σήκωσε το κεφάλι σου, όχι πολύ ψηλά για να μην πιέσεις τον αυχένα σου, στρίψε προς τα επάνω τους γλουτούς σου και κάνε μια ελαφριά λόρδωση στη σπονδυλική σου στήλη. Επανάλαβε 10 φορές.

Foto4

Σήκωσε αντίθετο χέρι-πόδι! Ούσα στην ίδια στήριξη, πάρε εισπνοή από τη μύτη και εκπνέοντας από το στόμα σήκωσε σιγά σιγά αντίθετο χέρι-πόδι, π.χ. δεξί πόδι και αριστερό χέρι και το αντίθετο. Επανάλαβε εναλλάξ 20 φορές, δηλαδή 10 φορές από το κάθε χέρι-πόδι.

Foto5

Κάνε διάταση! Κάθισε μπρούμυτα και φέρε τους γλουτούς σου στις φτέρνες.

Η Χριστίνα Μαυρίδου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - personal trainer.

Site: www.personaltrainerchristy.com

Facebook Page: Christy Μαυρίδου

Instagram: christymav

YouTube: Christy Mavridou