Tips για μετά τη γυμναστική - Free Sunday
Tips για μετά τη γυμναστική

Tips για μετά τη γυμναστική

Έκανες τη γυμναστική σου και τις διατάσεις σου στο τέλος; Ίδρωσες αρκετά; Συγχαρητήρια! Ιδού τι πρέπει να κάνεις τώρα:

1. Σκούπισε τον ιδρώτα! Μην αφήνεις ποτέ τον ιδρώτα πάνω στο δέρμα σου, καθώς υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: α) να ξαναεισχωρήσουν οι τοξίνες από τους ανοιχτούς ακόμα πόρους, β) να δημιουργηθούν σμήγματα στο δέρμα σου, τα γνωστά σπυράκια. Έχε πάντα μαζί σου πετσέτα για να σκουπίζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της γυμναστικής αλλά και μετά, μέχρι να κάνεις μπάνιο.

2. Πιες νερό! Μπορεί να σου φαίνεται κοινότοπο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Ιδιαίτερα μετά τη γυμναστική, ο οργανισμός σου πρέπει να αναπληρώσει τα υγρά που έχασε.

3. Μπες για μπάνιο! Το μπάνιο μετά τη γυμναστική έχει πολλά οφέλη: α) απομακρύνει όλες τις τοξίνες που έχεις αποβάλει μέσω του ιδρώτα, αποτρέποντας τα προαναφερθέντα 1α και 1β, β) χαλαρώνει τους μυς και γενικά το σώμα, με αποτέλεσμα να τρως πιο ήρεμα και συνετά, χωρίς άγχος και βιασύνη. Ακόμα κι αν πεινάς μετά τη γυμναστική, δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα φας πιο προσεκτικά και πιο σωστά διατροφικά.

4. Φάε σωστά! Μην παραλείψεις το γεύμα σου μετά τη γυμναστική και μη φας junk food. Μάσα την τροφή σου καλά και αργά, ούτως ώστε να φας σωστή ποσότητα φαγητού και να μην ξεφύγεις, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να ξεφύγουμε στην ποσότητα φαγητού μετά τη γυμναστική, αφού οι καύσεις μας είναι αυξημένες.