Πέντε συμπτώματα από τα οποία μπορεί να μας ανακουφίσει η yoga - Free Sunday
Πέντε συμπτώματα από τα οποία μπορεί να μας ανακουφίσει η yoga

Πέντε συμπτώματα από τα οποία μπορεί να μας ανακουφίσει η yoga

1. Κατάθλιψη: Σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν 69 ηλικιωμένοι ανακαλύφθηκε πως τρεις μήνες ενασχόλησης με τη yoga ήταν αρκετοί για να ελαττωθούν τα συμπτώματα κατάθλιψης κατά 20%, ενώ στους έξι μήνες το ποσοστό είχε φτάσει στο 40%.

2. Υπερφαγία: Η yoga φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αδηφαγικών επεισοδίων. Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 90 υπέρβαρες γυναίκες έδειξε ότι η συχνότητα των επεισοδίων είχε μειωθεί κατά 50% μετά από 12 εβδομάδες ενασχόλησης με τη yoga.

3. Προβλήματα μνήμης: Ερευνητές ανακάλυψαν πως η yoga μπορεί να βοηθήσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στη μελέτη συμμετείχαν 30 ενήλικες που ακολούθησαν ένα πρόγραμμα yoga για οκτώ εβδομάδες.

4. Αϋπνία: Η έλλειψη ύπνου, ειδικά αν σχετίζεται με το στρες, μπορεί να ελαττωθεί σημαντικά με λίγη yoga. Μελέτη στην οποία συμμετείχαν 139 ηλικιωμένοι έδειξε πως με τρεις φορές την εβδομάδα yoga, για έξι μήνες, η αϋπνία είχε ελαττωθεί κατά 28%.

5. Σχιζοφρένεια: Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική νόσος που μπορεί να γίνει περισσότερο διαχειρίσιμη αν βάλουμε τη yoga στη ζωή μας. Μια μελέτη (μικρής κλίμακας, με 18 συμμετέχοντες) έδειξε πως η ενασχόληση με τη yoga μπορεί να ελαττώσει την επιθετικότητα, να αυξήσει τη συνεργασία με γιατρούς και τη θέληση να λάβει ο ασθενής τα φάρμακά του, αλλά και γενική ελάττωση των συμπτωμάτων κατά 30%.