Γυμναστική στο ύπαιθρο; Δες τα συν και τα κατά - Free Sunday
Γυμναστική στο ύπαιθρο; Δες τα συν και τα κατά

Γυμναστική στο ύπαιθρο; Δες τα συν και τα κατά

Έχεις βαρεθεί το γυμναστήριο ή το πορτοφόλι σου δεν σου επιτρέπει να ανανεώσεις τη συνδρομή; Σου έχω τη λύση! Outdoor training! Βάλε τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια, πάρε μαζί σου νερό και την καλή σου τη διάθεση και βγες έξω να γυμναστείς!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 800 άτομα, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους προσφέρει συναισθήματα αναζωογόνησης, μειωμένου θυμού και αυξημένης ενέργειας. Σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι εξωτερικοί χώροι έχουν μια συνολικά θετική επίδραση στην αίσθηση του ενθουσιασμού, της ζωντάνιας και της ενέργειας. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζεται η αύξηση της παχυσαρκίας των παιδιών.

Επιπροσθέτως, η βιταμίνη D, μια βιταμίνη λιποδιαλύτης, που είναι απαραίτητη για ισχυρά οστά και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, παράγεται μέσω της έκθεσης στον ήλιο. Πέντε με 30 λεπτά έκθεση στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό διάστημα για τη σύνθεση της βιταμίνης D. Φυσικά, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως συμπτώματα αφυδάτωσης και εξάντλησης. Επίσης, όσο περισσότερο μαυρίζει το δέρμα μας το καλοκαίρι, τόσο λιγότερη βιταμίνη D συνθέτει ο οργανισμός μας.

Η γυμναστική στο ύπαιθρο έχει και τα αρνητικά της. Εάν ζεις σε περιοχή με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, καλύτερα να γυμνάζεσαι σε εσωτερικούς χώρους. Η ρύπανση και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί, ανάμεσα σε άλλα, να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως αλλεργίες και άσθμα. Τέλος, εξαρτάσαι από τον καιρό, δηλαδή εάν βρέχει, έχει υπερβολικό κρύο ή πολλή ζέστη, καλύτερα να αποφεύγεται η γυμναστική έξω.