Κάν’ το όπως η Christy! - Free Sunday
Κάν’ το όπως η Christy!

Κάν’ το όπως η Christy!

Εσύ ήπιες όλο το νερό σου από το μπουκαλάκι σου; Μην το πετάξεις! Χρησιμοποίησέ το έξυπνα! Πώς; Γέμισέ το με άμμο και κάν’ το βαράκι γυμναστικής, όπως σου δείχνει παρακάτω η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χριστίνα Μαυρίδου.

image1

Γύμνασε δικέφαλο και τετρακέφαλο

Κάνε προβολή μπροστά με το ένα πόδι σχηματίζοντας δύο ορθές γωνίες και συγχρόνως λύγισε αγκώνες με τα μπουκαλάκια στις παλάμες, προς τα επάνω, όπως στη φωτογραφία. Κάνε 10 επαναλήψεις.

 image2

Γύμνασε τρικέφαλο

Λύγισε το ένα πόδι προς τα εμπρός, γείρε λίγο τον κορμό μπροστά με ίσια πλάτη χωρίς να καμπουριάζεις και σφίξε πολύ καλά κοιλιακούς και ραχιαίους, για να στηρίξεις τον κορμό σου. Τέντωσε τα χέρια σου με τα μπουκαλάκια προς τα πίσω ούτως ώστε να είναι σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Εισπνέοντας λυγίζεις χέρια μέχρι να σχηματίσει ο αγκώνας ορθή γωνία και εκπνέοντας τα τεντώνεις προς τα πίσω, όπως στη φωτογραφία. Κάνε 10 επαναλήψεις.

 image3

Γύμνασε ώμους

Τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι και κάνε μικρές κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω. Έχε ίσια την πλάτη σου και κάτω τους ώμους σου, για να μη σε πονέσει ο αυχένας. Κάνε 20 επαναλήψεις.

image4

Γύμνασε πλάτη

Έχοντας πάλι γείρει τον κορμό προς τα εμπρός με λυγισμένο το ένα πόδι, τέντωσε τα χέρια σου στο πλάι και πήγαινέ τα προς τα πίσω, μέχρι να κλείνουν οι ωμοπλάτες σου. Διατήρησε τους ώμους σου κάτω και πίσω, για να είναι στη σωστή θέση. Εκπνοή μπροστά και εισπνοή πίσω. Κάνε 15 επαναλήψεις.

image5

Γύμνασε γλουτούς, ώμους και ραχιαίους – Ενδυνάμωσε τη μέση σου

Στηρίξου στα γόνατα και στις παλάμες. Τοποθέτησε το ένα μπουκαλάκι-βαράκι πίσω από το ένα γόνατο και το άλλο στο αντίθετο χέρι. Κατά την εισπνοή κατεβάζεις το πόδι και το χέρι και κατά την εκπνοή τα ανεβάζεις συγχρόνως. Κάνε 10 επαναλήψεις σε κάθε γόνατο και χέρι. Μείνε στην τελική θέση στην τελευταία επανάληψη για 10 δευτερόλεπτα.