Μήπως η μητέρα σου σαμποτάρει τη σχέση σου; - Free Sunday
Μήπως η μητέρα σου σαμποτάρει τη σχέση σου;

Μήπως η μητέρα σου σαμποτάρει τη σχέση σου;

Ονομάζεται το σύνδρομο της Ιουλιέτας, φυσικά από το διάσημο έργο του Ουίλιαμ Σέξπιρ και την αντιπάθεια για τον Ρομέο, που είχε η μητέρα της Ιουλιέτας.

Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Νορβηγίας έδειξε πως αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες (στους άντρες) είναι ένας συνδυασμός πολλών και διαφορετικών πραγμάτων. 

Ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair και ο καθηγητής Robert Biegler του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας, του τομέα της Ψυχολογίας, ζήτησαν από σπουδάστριες και τις αδερφές τους να προσδιορίσουν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ιδανικού άντρα για τον εαυτό τους και τις αδερφές τους. Το ίδιο κι από τις μητέρες τους. 

Ανακάλυψαν λοιπόν πως για τον εαυτό τους περιέγραψαν έναν καλό εραστή, αστείο και όμορφο, ενώ για την αδερφή ή την κόρη τους ένα άντρα πιστό, ευαίσθητο, λογικό και σοβαρό. 

Γιατί; Μάλλον από εξελικτικό εγωισμό. Σύμφωνα με τον καθηγητή Robert Biegler «η διαιώνιση των γονιδίων μας είναι ενστικτώδης προτεραιότητα. Το πρωταρχικό μέλημα των γυναικών είναι να βρουν σύντροφο που θα τους δώσει δυνατά παιδιά".

Στην πραγματικότητα, λένε οι ερευνητές, η μητέρα και η αδερφή σου δεν θέλουν να βρεις την αγάπη, αλλά εκείνον που θα διαιωνίσει τα γονίδια της οικογένειας.