(ΔΙΟ)ΤΙΜΑ τη γυναίκα με πράξεις, όχι με λόγια - Free Sunday
(ΔΙΟ)ΤΙΜΑ τη γυναίκα με πράξεις, όχι με λόγια

(ΔΙΟ)ΤΙΜΑ τη γυναίκα με πράξεις, όχι με λόγια

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Παπαστράτος υλοποιεί μια σειρά κοινωνικών προγραμμάτων με στόχο τη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη προστασίας και οικονομικής ενίσχυσης.

Εξέχουσα θέση στις πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κατέχουν οι δράσεις κατά της βίας στις γυναίκες.

Η βία κατά των γυναικών –συχνά μέσα στην οικογένεια– συνιστά ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο γνωρίζει έξαρση στην πατρίδα μας και συχνά κρύβεται κάτω από το… χαλί.

Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί κάποια μορφή βίας (σωματική, ψυχική, σεξουαλική, λεκτική) και συνήθως οι γυναίκες «θύματα» βίας καταφεύγουν σε ειδικούς ξενώνες, όπου προστατεύονται κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους.

Η Παπαστράτος στηρίζει τέτοιους ξενώνες και συνεργάζεται με το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτίμα, υλοποιώντας μια μεγάλη εκστρατεία πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας με τίτλο «Don’t skip».

Η εκστρατεία έχει δυνατό αποτύπωμα στα social media, ενώ, παράλληλα, η Παπαστράτος στηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων.

Μαζί με το κοινωνικό της αποτύπωμα, η Παπαστράτος αφήνει ισχυρό επιχειρηματικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία από τη θέση Ήμερος Τόπος του Ασπρόπυργου, εκεί όπου στο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της παράγονται 36 εκατομμύρια καπνικές ράβδοι την ημέρα, οι οποίες αναλύονται στο κορυφαίο εργαστήριο ποιοτικής ανάλυσης στον κόσμο, το μόνο που διαθέτει την ανώτατη πιστοποίηση.

Οι θερμαινόμενες καπνικές ράβδοι προσφέρουν μια εναλλακτική μέθοδο καπνίσματος, μειωμένης βλάβης, όπως προκύπτει από τις συνεχιζόμενες μελέτες στους αμετανόητους καπνιστές.