Τελικά οι άντρες ενδιαφέρονται για τις έξυπνες γυναίκες (και μόνο) - Free Sunday
Τελικά οι άντρες ενδιαφέρονται για τις έξυπνες γυναίκες (και μόνο)

Τελικά οι άντρες ενδιαφέρονται για τις έξυπνες γυναίκες (και μόνο)

Το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των ανδρών έλκονται από τις ευφυείς γυναίκες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την πραγματικότητα, να τολμήσουν δηλαδή να τους ζητήσουν ραντεβού, εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. 

Οι ίδιοι αυτοί άντρες που δείχνουν ενδιαφέρον για τις έξυπνες εκείνες γυναίκες διστάζουν να τις προσεγγίσουν. 

Οι ερευνητές μελέτησαν 105 άντρες και τις αντιδράσεις τους βλέποντας γυναίκες να λύνουν μαθηματικούς γρίφους. Σχεδόν η πλειοψηφία γοητεύτηκε από εκείνες τις γυναίκες που κατάφεραν να λύσουν τις ασκήσεις. Τις θεώρησαν πιο ελκυστικές από εκείνες που απέτυχαν. Να σημειώσουμε πως μέρος στο  μαθηματικό σαφάρι πήραν και οι ίδιοι, πολλοί από τους οποίους δεν κατάφεραν να δώσουν σωστές ασκήσεις στα μαθηματικά. 

Ωστόσο, τόσο εκείνοι που έλυσαν τις ασκήσεις όσο και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν συμφώνησαν πως στο πλάι τους επιθυμούσαν τις γυναίκες που πέτυχαν. Και οι δυο ομάδες, όμως, δεν θα ζητούσαν ραντεβού από μια τέτοια γυναίκα.

Ο λόγος; Το ευαίσθητο αρσενικό εγώ δεν μπορεί την ιδέα πως θα βρεθεί στη σκιά. Ή όπως το έθεσαν οι ερευνητές: «αισθήματα μειωμένης αρρενωπότητας αναπτύχθηκαν στη ζωντανή μαθηματική αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρχικής έλξης του αρσενικού προς το έξυπνο θηλυκό». 

Η μελέτη συνάδει με παλιότερη έρευνα του 2013, με παρόμοια συμπεράσματα, σύμφωνα με τα οποία οι άντρες αναπτύσσουν αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης όταν αντιμετωπίζουν την επιτυχία της συζύγου ή της φίλης τους.