Στους τρεις είναι δεσμός - Free Sunday
Στους τρεις είναι δεσμός

Στους τρεις είναι δεσμός

Στα θεατρικά έργα του Ίψεν και τα Χολιγουντιανά δράματα είναι, σχεδόν, απαραίτητο: Τα ερωτικά τρίγωνα συνεπαίρνουν θεατές και αναγνώστες, συγκινούν και ταξιδεύουν. Στην πραγματική, όμως, ζωή, μοιάζει περισσότερο με εφιάλτη παρά με ονειρική ζωή.

Το τριφασικό μοντέλο σχέσεων είναι βασανιστικό, ακόμα και για εκείνους που δεν γνωρίζουν πως βρίσκονται σε ένα, όπως π.χ ο σύζυγος. 


Στο μπεστ σέλερ "Πώς μπορώ να σε εμπιστευτώ ξανά; Η απιστία από την ανακάλυψη στην ανάρρωση σε επτά βήματα", εκδ. Bloomsbury Publishing PLC (How Can I Ever Trust You Again? Infidelity From Discovery to Recovery in Seven Steps), ο Άντριου Μάρσαλ, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου, αναφέρει:

«Είτε πρόκειται για μια απογοητευμένη σύζυγο που πέφτει στην αγκαλιά ενός γοητευτικού άντρα είτε για μια φοιτήτρια που παίζει τόσο με τον πρώην όσο και με ένα νέο εραστή, η δικαιολογία είναι η ίδια: αγαπώ και τους δύο! Τέσσερις λέξεις που ακούγονται συχνά από νέες γυναίκες με πολλές ευαισθησίες και ακόμη περισσότερες τύψεις: Γνωρίζουν πως έχουν μπει σε μια περιπέτεια που πληγώνει τόσο τις ίδιες όσο και εκείνους που αγαπούν. Ακούγοντας αυτές τις γεμάτες πάθος, πόθο και ενοχές μαρτυρίες, αναρωτιέμαι για το μήνυμα που επιδιώκουν να περάσουν οι πελάτισσές μου: Θέλουν να δείξουν πως έχουν τόσο μεγάλη καρδιά, που μπορεί να χωρέσει δυο διαφορετικούς ανθρώπους ταυτόχρονα ή θέλουν να αποδείξουν πως είναι ακαταμάχητες;».


Ωστόσο, άλλοι ψυχολόγοι λένε ότι οι γυναίκες που επιλέγουν περισσότερους από έναν ερωτικούς συντρόφους έχουν ανάγκη την συντροφικότητα περισσότερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους και με αυτόν τον τρόπο μειώνουν τις πιθανότητες να μείνουν μόνες. 

Αν αυτό είναι που συμβαίνει και σε εσένα καταρχήν πρέπει σκεφτείς αν πράγματι ερωτεύτηκες τον καινούριο ή θέλεις απλά να αποφύγεις το να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα με τον παλιό και την πιθανότητα του να μείνεις μόνη;

Από εκεί και πέρα τέσσερα ακόμα βήματα θα σε βοηθήσουν να πάρεις απόφαση. 


Χαρτί και μολύβι


Παλιός, αγαπημένος τρόπος. Σημείωσε τα θετικά και αρνητικά γνωρίσματα του καθενός. Τώρα πέτα το χαρτί, κλείσε τα μάτια. Ποιος σου ήρθε πρώτος στο μυαλό;


Τελευταίο ραντεβού


Αναμετρήσου μαζί τους. Βγες ένα διαφορετικό ραντεβού. Ρώτα όσα δεν γνωρίζεις, θέσε ζητήματα που δεν έχουν συζητηθεί και επιτέλους αποφάσισε..

Πάρε το χρόνο και το χώρο σου


Κλείσε το κινητό, το Facebook και το Instagram. Κράτα ένα σαββατοκύριακο για εσένα. Όχι με σκοπό απαραίτητα να αποφασίσεις, αλλά να μείνεις μόνη σου και να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με εσένα. Μπορεί τελικά να μη θέλεις και κανένα… 

Κάντο όπως ο Τζόνι Ντεπ

Όπως είπε  ο Τζόνι: «Εάν είσαι ερωτευμένος με δύο ανθρώπους διάλεξε τον δεύτερο γιατί αν αγαπούσες πραγματικά τον πρώτο δεν θα είχες ερωτευτεί τον δεύτερο». 

Τέλος, έτσι για παρηγοριά, σκέψου πως θα αποφάσιζε ένας άντρας: με ποια κάνω το καλύτερο σεξ; Τόσο απλά… (για εκείνους).