Πρακτικός οδηγός για το σωστό φιλί (κι όμως υπάρχει) video - Free Sunday
Πρακτικός οδηγός για το σωστό φιλί (κι όμως υπάρχει) video

Πρακτικός οδηγός για το σωστό φιλί (κι όμως υπάρχει) video

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει πως το ωραίο φιλί παίζει καθοριστικό ρόλο στις ερωτικές μας σχέσεις. 59% των αντρών και 66% των γυναικών έχουν βάλει τέλος σε σχέσεις τους επειδή ο παρτενέρ τους δεν φιλούσε ωραία. Από την ίδια έρευνα βγήκε το συντριπτικό 90%, που αντιστοιχεί στο ποσοστό των ανθρώπων που θυμούνται ζωηρά το πρώτο τους φιλί.

Πράγματι, το φιλί είναι βασικό στη ένωση δύο ανθρώπων, και η εξήγηση γιατί οι ιερόδουλες δεν φιλούν στο στόμα (όπως η Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman). Το φιλί είναι πολύ προσωπική υπόθεση και η υπέρτατη εκδήλωση τρυφερότητας και επιθυμίας. Οι επιστήμονες, εξάλλου, ισχυρίζονται πως το φιλί παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης. Ωστόσο, η συνθήκη ισχύει πολύ περισσότερο για τις γυναίκες, παρά για τους άντρες.

Άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα; Οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο την οδοντοστοιχία και γενικά τη στοματική υγιεινή του άλλου από τους άντρες. Οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες ερμηνεύουν το φιλί ως ένα προκαταρτικό πριν το σεξ. Το 53% των γυναικών προτιμούν να φιλήσουν έναν καλοξυρισμένο πρόσωπο, ενώ το 96% εκτός από το στόμα εξίσου απολαμβάνουν τα φιλιά στο λαιμό, σε αντίθεση με το 10% των αντρών. 

Και πως μπορούν άντρες και γυναίκες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Στο βιβλίο του «The art of kissing» o William Cane συμβουλεύει:

Για τις γυναίκες

Ανοίξτε το στόμα σας περισσότερο. Οι έρευνες έδειξαν πως στους άντρες αρέσουν τα υγρά φιλιά με ενεργή γλώσσα.

Η γλώσσα παίζει βασικό ρόλο σε ένα φιλί. Εκπαιδεύστε την να είναι πιο επιθετική.

Γενικότερα, να συμμετέχετε περισσότερο.

Για τους άντρες

Το πιο συχνό παράπονο που εξέφρασαν οι γυναίκες αφορούσε την υπερδραστήρια γλώσσα. Δεν χρειάζεται η γλώσσα σας να φτάσει στον λάρυγγα της.

Επιτρέψτε της να αναπνέει. Οι γυναίκες φαίνεται να αγαπούν τα μικρά διαλείμματα, όταν μπορούν να δουν το βλέμμα του άλλου. 

Συγχρονιστείτε. Ανταποκριθείτε στο «λίκνισμα» της δικής της γλώσσας και ακολουθείστε τον ρυθμό της. 

Η βασικότερη συμβουλή και για τους δυο αφορά την καθαρή αναπνοή, που λογικά παίζει έναν από τους ουσιαστικότερους λόγους για να έρθουν δυο στόματα κοντά. 

Και μπορεί τα κινηματογραφικά φιλιά να είναι ψεύτικα, ωστόσο όλο και κάποια κίνηση θα έχει ενδιαφέρον.

Δείτε τα δέκα καλύτερα: