7 σημάδια πως ο γάμος σου είναι καταδικασμένος - Free Sunday
7 σημάδια πως ο γάμος σου είναι καταδικασμένος

7 σημάδια πως ο γάμος σου είναι καταδικασμένος

Τα σημάδια είναι εκεί, αλλά εσύ ίσως τα αγνοείς. Μήπως τα παρακάτω συμβαίνουν στο γάμο σου;

Νιώθεις μοναξιά

Οι άνθρωποι που αισθάνονται πως ο παρτενέρ τους δεν τους καταλαβαίνει, συνήθως, απομονώνονται. Είναι περίεργο μια ή ένας σύζυγος να ισχυρίζεται πως νιώθει μοναξιά ενώ στο κρεβάτι δίπλα του βρίσκεται κάποιος άλλος, αλλά είναι ένα συνηθισμένο συναίσθημα σε σχέσεις που έχουν φτάσει στο τέλος.

Η απουσία του σεξ

Σχεδόν το 12% των παντρεμένων ζευγαριών δεν κάνει καθόλου σεξ, σύμφωνα με έρευνες. Η καθημερινότητα, ο φόρτος εργασίας, τα οικονομικά προβλήματα, και, φυσικά, τα παιδιά αποδυναμώνουν την λίμπιντο. Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους παντρεμένους ανθρώπους. Όταν, όμως, αποφεύγεις το σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το έτερον ήμισυ το επιθυμεί, δεν φταίει η κούραση αλλά η έλλειψη επαφής.

Δεν διασκεδάζετε στον κοινό σας χρόνο

Παλιά δημιουργούσατε χρόνο για δύο, τώρα το αποφεύγετε; Όταν συνειδητοποιείς πως περνάς καλύτερα με τους φίλους σου, ακόμα και τους γνωστούς κι όχι με τον σύντροφό σου, τότε το καμπανάκι έχει χτυπήσει. 

Δεν μαλώνετε πια

Όσο περίεργο και να φαίνεται οι καυγάδες μπορεί να δημιουργούν μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, ωστόσο αποτελούν σημάδια ελπίδας. Η σύγκρουση δηλώνει ενδιαφέρον, προσπάθεια, έστω με το λάθος τρόπο. Όταν απουσιάζει σημαίνει πως το κάστρο έχει πέσει. Η απάθεια είναι κακός οιωνός για την πορεία ενός γάμου. 

Αρνείστε βοήθεια

Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία έχει βοηθήσεις χιλιάδες ζευγάρια να σώσουν τη σχέση τους. Όταν ένας από τους δύο αρνείται την επαγγελματική βοήθεια δεν είναι επειδή εθελοτυφλεί, είναι επειδή έχει παραιτηθεί. 

Το διαδικυκτιακό σας προφίλ παραείναι χαρούμενο

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που βιώνουν δύσκολες προσωπικές στιγμές, όπως μια δυσλειτουργική σχέση, έχουν την τάση να δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα στα social media. Όχι, απαραίτητα, για να μη το μάθει η «γειτονιά», αλλά για να το πιστέψουν οι ίδιοι.

Είστε διαρκώς απογοητευμένοι

Αν ούτε η αύξηση του μισθού σας σε μια χώρα που βιώνει εργασιακή παρακμή δεν σας δίνει πόντους αναθάρρησης τότε δεν φταίει το θολό πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, αλλά κάτι περισσότερο χειροπιαστό, όπως η σχέση στην οποία βρίσκεστε.