Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το πέος - Free Sunday
Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το πέος

Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το πέος

Δεν έχει οστό 

Η στύση προκαλείται από την υψηλή συγκέντρωση αίματος στους ινώδεις ιστούς της περιοχής. Οι περιπτώσεις σπασμένου ανδρικού μορίου αναφέρονται σε κάταγμα του εξωτερικού ιστού του πέους. Αν ο ιστός ταλαιπωρηθεί πολύ, ο άνδρας μπορεί να καταλήξει με «Peyronie's disease», που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της στύσης το πέος του θα είναι λυγισμένο ή καμπυλωτό. Η πάθηση αυτή εκδηλώνεται τυχαία, δεν σχετίζεται με λοίμωξη ή καρκίνο, δεν απειλεί τη ζωή, μπορεί να προκαλεί πόνο όταν ο άντρας έχει στύση και, δίχως θεραπεία, μπορεί να κοστίσει στον άντρα την σεξουαλική του ζωή. Η πιο συχνή αιτία της είναι κάποιος μικροτραυματισμός του πέους κατά την σεξουαλική επαφή. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε άντρες μέσης ηλικίας ή μεγαλύτερους, που πάσχουν και από καρδιαγγειακά προβλήματα (όπως διαβήτη ή υπέρταση). Στους νεώτερους άντρες, η αιτία της αιφνίδιας κάμψης μπορεί να είναι ένα… κάταγμα. Παρ’ ότι το πέος δεν διαθέτει κόκαλα, οι ειδικοί αποκαλούν κάταγμα το σκίσιμο του χιτώνα που περιβάλλει το πέος. Το κάταγμα αυτό κατά κανόνα συμβαίνει από απότομη κίνηση, όταν η γυναίκα κάθεται πάνω στον άντρα και εκείνος έχει σκληρή στύση. Το επακόλουθο είναι εντονότατος πόνος και μεγάλο αιμάτωμα του πέους. Το κάταγμα του πέους είναι επείγον περιστατικό που πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως – αν περάσουν 6-8 ώρες από την στιγμή που συνέβη, είναι ορατός ο κίνδυνος μόνιμης στυτικής δυσλειτουργίας 

Το σωστό μέγεθος

Το μέσο ανδρικό μόριο έχει μήκος περίπου 7.62 εκατοστά όταν δεν βρίσκεται σε στύση και 12 με 16 εκατοστά όταν είναι ερεθισμένο. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές, φαίνεται πως οι άντρες αγχώνονται για το μέγεθος του πέους τους, ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλο είναι πραγματικά. Μία ομάδα ανδρών στην Ιταλία, δυσαρεστημένοι από το μέγεθός τους, δοκίμασαν μία μέθοδο που ονομάζεται «Traction», στην οποία ένας «επεκτατής πέους» (penile extender) τέντωνε το μόριό τους για κάποιες ώρες κάθε μέρα για τέσσερις μήνες. Οι συμμετέχοντες παρατήρησαν αύξηση του μεγέθους τους κατά 1,5 με 2,5 εκατοστά. Από την άλλη, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Sexual Medicine», μας μαθαίνει ότι κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, το πέος του άνδρα μεγαλώνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλους τρόπους σεξουαλικής διέγερσης.   

Το σπέρμα δεν παχαίνει

Το σπέρμα έχει χαμηλή θερμιδική αξία. Αποτελείται από κιτρικό οξύ, αμινοξέα, φρουκτόζη, ένζυμα και νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού έχει μόλις 36 θερμίδες. 


Είναι ευλύγιστο. Πολύ.

Μία μελέτη που έγινε το 2002 στο Πανεπιστήμιο του Stanford είχε ως θέμα της την ανάλυση μαγνητικών τομογραφιών ζευγαριών, την ώρα που έκαναν σεξ. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν παίρνει ακόμα και 90 μοίρες κλήση όταν ο άνδρας βρίσκεται μέσα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ιεραποστολικής στάσης. 

Το κάπνισμα χαλάει τη στύση 

Έρευνες έχουν δείξει πως τα τσιγάρα όχι μόνο ρίχνουν τη λίμπιντο, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και σε πιο αδυναμες στήσεις, επειδή το κάπνισμα στενεύει τα αγγεία του αίματος, κάνοντας τη ροή προς το πέος του ιδιαίτερα δύσκολη.   

Υπήρξε κλειτορίδα 

Όταν τα αγόρια και τα κορίτσια βρίσκονται στη μήτρα, τα γεννητικά τους όργανα δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μέχρι να εκκριθούν οι ανδρικές ορμόνες. Γι' αυτό το λόγο, το πέος και η κλειτορίδα έχουν και τις ίδιες νευρικές απολήξεις.