Πώς να σώσεις τη σχέση σου - Free Sunday
Πώς να σώσεις τη σχέση σου

Πώς να σώσεις τη σχέση σου


Έρευνα έδειξε ότι η πρώτη ώρα που περνάς στο σπίτι επιστρέφοντας από τη δουλειά είναι επικίνδυνη για τη σχέση σου, καθώς είναι γεμάτη από γκρίνια και καβγάδες – ειδικά στην εποχή του εργασιακού μεσαίωνα που διανύουμε. 

Κι όσο κρατιέσαι στη δουλειά να μην εκραγείς απελευθερώνεσαι όταν μπαίνεις σπίτι. Μόνο που ο άλλος δεν είναι σάκος του box.

Έχει αποδειχτεί πως τα ζευγάρια που διαχειρίζονται μαζί το στρες είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους από εκείνα που δεν στέκονται ενωμένα απέναντι στην γκρίνια. 

Ωστόσο εκείνη η πρώτη ώρα μετά τη δουλειά δεν είναι απαραίτητο πως θέλει διαχείριση. Για την ακρίβεια είναι η κατάλληλη ώρα για να πάτε μια μεγάλη βόλτα τον σκύλο, να κατεβάσετε τα σκουπίδια, να κάνετε μπάνιο, να πάτε κατευθείαν γυμναστήριο. Οτιδήποτε αρκεί να μην συναντηθείτε. 

Αντίστοιχα αν έχετε εσείς γυρίσει πρώτοι σπίτι δώστε στον άλλον τον απαραίτητο χρόνο να αποφορτιστεί. Μήπως να ξαναπάει ο σκύλος βόλτα;

Με τη συμπλήρωση του 60λεπτου η επιστήμη σας επιτρέπει να διασταυρώσετε τα πυρά σας, καθώς, πλέον, θα αφορούν εσάς και τη σχέση σας κι όχι εργασιακά κατάλοιπα. 

Κατόπιν, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ποιοτικό χρόνο ανάμεσα σας. Παρακολουθείστε μαζί μια σειρά, θεσμοθετήστε τη σινεφίλ Πέμπτη, κατεβάστε το app του The Voice και γίνεται coaches, αγοράστε και παίξτε ένα επιτραπέζιο. 

Ότι, όμως, και αν αποφασίσετε φροντίστε να ξαπλώσετε την ίδια ώρα στο κρεβάτι. Ερευνητές σημειώνουν πως τα ζευγάρια που περνούν έστω και δέκα λεπτά μαζί σχολιάζοντας κάτι στην τηλεόραση, προγραμματίζοντας την επόμενη μέρα ή συζητώντας κάτι άσχετο οχυρώνουν τη σχέση τους με τον ίδιο τρόπο που μια ποδοσφαιρική ομάδα προετοιμάζεται για έναν αγώνα.

Τέλος, απομυθοποιήστε το γιορτινό πρωινό που παρακολουθούμε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Είναι παραπάνω από εντάξει να πείτε απλά μια καλημέρα και ο καθένας να τρέξει στις δουλειές του. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε δεν έχουμε ανάγκη από ρομαντισμό στις 7.00π.μ και μάλιστα χωρίς ακόμα να έχουμε πλύνει τα δόντια μας.