Ιστοσελίδα κυκλοφοριακής αγωγής για πιο ασφαλή παιδιά στον δρόμο - Free Sunday
Ιστοσελίδα κυκλοφοριακής αγωγής για πιο ασφαλή παιδιά στον δρόμο

Ιστοσελίδα κυκλοφοριακής αγωγής για πιο ασφαλή παιδιά στον δρόμο

Λίγες ώρες προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της επικράτειας, η FS παρουσιάζει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα μια διαφορετική μαθητική επιτυχία που έχει υψηλό στόχο: να βοηθήσει τα ελληνόπουλα να κινούνται με ασφάλεια στους αφιλόξενους και γεμάτους κινδύνους δρόμους των πόλεων.

Πρόκειται για ένα ακόμη διαδικτυακό εγχείρημα που δημιουργήθηκε από μαθητές σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και αφορά τη δημιουργία της ιστοσελίδας «hit the road», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «φεύγουμε».

Όπως εξηγεί η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Υγείας και επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας, Άρτεμις Τσίτσικα, η ιστοσελίδα «e-τροχονόμος» για ανηλίκους ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «peer to peer» εργαλείων, τα οποία δημιουργούν οι ίδιοι οι έφηβοι για τους συνομηλίκους τους. Τα εργαλεία αυτά έχουν αποδειχθεί πολύτιμα στην προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης στο σχολικό περιβάλλον, καθώς μιλούν στην αργκό των μαθητών και συνεπώς έχουν μεγάλη απήχηση στους νέους.

Καθισμένος στο πεζούλι του σχολείου των Φούρνων Κορσεών, κατά τη διάρκεια της φετινής αποστολής της Ομάδας Αιγαίου στα ακριτικά νησιά της πάλαι ποτέ άγονης γραμμής, ο εμπνευστής της ιστοσελίδας, ο μαθητής του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Γιώργος Δαλακούρας, μου διηγήθηκε πώς γεννήθηκε ο «e-τροχονόμος», ο οποίος είναι διαθέσιμος για τα παιδιά. Αρχικά η επιθυμία του ήταν να δημιουργήσει ένα πορτ-κλε αυτοκινήτου που θα έκανε αλκοτέστ στον οδηγό, ώστε το αυτοκίνητο να μην παίρνει μπροστά όταν αυτός είναι πιωμένος. Κι ενώ ο Γιώργος σχεδίαζε το χρήσιμο gadget, μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία τον πρόλαβε και το έβγαλε πρώτη στην κυκλοφορία. 

Ygeia_2
Ανάμεσα στους εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, ο έφηβος μαθητής του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Γιώργος Δαλακούρας (προτελευταίος) που δημιούργησε την ιστοσελίδα «hit the road», με τον δήμαρχο Φούρνων, Γιάννη Μαρούση, στα αριστερά του και τον πρόεδρο της Ομάδας Αιγαίου, Απόστολο Μπιλίρη, στα δεξιά του.

Έτσι, ο μαθητής άλλαξε γραμμή πλεύσης και επικεντρώθηκε στη δημιουργία της ιστοσελίδας «e-τροχονόμος», που συμβουλεύει τα παιδιά σχετικά με το πώς πρέπει να κινούνται στους δρόμους, είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί ποδηλάτου ή επιβάτες αυτοκινήτου. Μην ξεχνάμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι οι οδηγοί του μέλλοντος και οι καλές οδικές συνήθειες πρέπει να αποκτώνται νωρίς. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην τηλεφωνική γραμμή της ΜΕΥ 800 11 80015.