Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή ρότας στις Σκουριές, αφήνει ο Καμμένος - Free Sunday
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή ρότας στις Σκουριές, αφήνει ο Καμμένος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγή ρότας στις Σκουριές, αφήνει ο Καμμένος

Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο για αλλαγή κυβερνητικής ρότας για το θέμα της επένδυσης στις Σκουριές, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Πάνος Καμμένο μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι θα φύγει από την Ελλάδα, αν δεν εκδοθούν αμέσως οι άδειες, τις οποίες καθυστερεί το Υπουργείο.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣτΕ και τους κανόνες που θα πείσουν ότι η επένδυση δεν θα έχει οικολογική επιβάρυνση κανείς δεν θα είναι αντίθετος», είπε ότι κ.Καμμένος, ο οποίος είχε παλαιότερα προτρέψει σε λυντσάρισμα του τότε δημάρχου της περιοχής, Χρήστου Πάχτα.

Με δεδομένο πάντως το γεγονός ότι η εταιρεία έχει κερδίσει το σύνολο σχεδόν των προσφυγών στο Συμβούλιο Επικρατείας, η θέση του κ. Καμμένου προαναγγέλλει αναζήτηση διαδικασίας με την οποία η εταιρεία θα παραμείνει, γεγονός για το οποίο έχει θέσει ως όρο την έκδοση των αδειών μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα αλλά οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου» και επανέλαβε τους υπαινιγμούς για εξαγορά συνειδήσεων λέγοντας στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ότι «δεν ήταν ευχάριστες στιγμές αυτό που είδαμε στο παρελθόν να δίνονται δώρα ως χάντρες με αγορές περιπολικών στην αστυνομία ή εξαγορά καναλιών για να αλλάξει η κοινή γνώμη».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για παρόμοιες πρόσφατες δηλώσεις, η εταιρεία έχει στραφεί νομικά κατά του κ.Καμένου.

«Εάν ήταν μια επένδυση που δεν είχε διαμεσολαβήσει ο Πάχτας και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν πειστεί ότι δεν θα υπήρχε οικολογική καταστροφή τότε όλοι θα την ήθελαν» συνέχισε τους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς για το αν είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ αν μπορούσε η εταιρεία να κάνει μια συνέντευξη τύπου που θα έλεγε ότι η επιφανειακή εξόρυξη δεν θα καταστρέψει το περιβάλλον», είπε.