Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος δηλώνει ο Τσακαλώτος μετά την κόντρα με Ντράγκι - Free Sunday
Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος δηλώνει ο Τσακαλώτος μετά την κόντρα με Ντράγκι

Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος δηλώνει ο Τσακαλώτος μετά την κόντρα με Ντράγκι

Τα δύο προαπαιτούμενα που εκκρεμούν, για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος, θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες, διαβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόταν στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του Ελληνικού, δύο εκκρεμότητες εξαιτίας των οποίων δεν εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα», είπε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου.

Για μία ακόμη φορά τάχθηκε κατά του ενδεχομένου προληπτικής γραμμής στήριξης, για τη μετάβαση στη μετά τα μνημόνια εποχή.

«Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές», υποστήριξε.

Η τέταρτη αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα εποχή αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο, ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος Απριλίου το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, με τις βασικές προτεραιότητες για τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθές κατά τη διάρκεια του Eurogroup σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Ελληνα υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για δύο βασικά θέματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι Ελληνες συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς αυτό αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αντιδρά με έντονο τρόπο στο σχόλιο του κ. Ντράγκι προς έκπληξη των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο παρελθόν και στις παρεμβάσεις που έχουν κάνει οι θεσμοί σε μία σειρά από θέματα, όπως στον τομέα της εκπαίδευσης. Επίσης έγινε αναφορά από τον κ. Ντράγκι στην πρόσφατη έκδοση των ελληνικών ομολόγων όπου αντί να μειωθεί η απόδοση τους όπως συνηθίζεται, αυξήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ, Καθημερινή