Ντράγκι: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αποτελούν προαπαιτούμενο - Free Sunday
Ντράγκι: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αποτελούν προαπαιτούμενο

Ντράγκι: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αποτελούν προαπαιτούμενο

Την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων δράσεων και την ολοκλήρωση των δύο προαπαιτούμενων που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, επισήμανε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε «καμία αντιπαράθεση» με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς κατά τη διάρκεια ακρόασης που είχε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στην Ευρωβουλή, σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου που σημείωνε ότι κατά το περασμένο Eurogroup, o επικεφαλής της ΕΚΤ αμφισβήτησε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα, ο Μ. Ντράγκι είπε ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι σωστό» και ότι δεν υπήρξε «κάποια αντιπαράθεση». «Υπήρχε μια παρουσίαση που αφορούσε τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη μείωσης τους μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει «πολλά» και ότι απομένουν «κάποιες ενέργειες» που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά το τέταρτο πρόγραμμα, είπε πως «δεν είναι δουλειά του προέδρου ΕΚΤ», να εξετάσει κάτι τέτοιο, αλλά των κρατών-μελών, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ο κ. Τσακαλώτος είπε το ίδιο. Το θέμα πηρέ μεγάλες διαστάσεις από τον Τύπο», κατέληξε.

Ο κ. Ντράγκι ερωτήθηκε επίσης από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το αν συμμερίζεται τις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία στη βάση των ανακοινώσεων του Eurogorup αλλά και της αναβάθμισης από τους οίκους αξιολόγησης ή εάν είναι περισσότερο απαισιόδοξος. Απαντώντας στην ερώτηση, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε: «Όχι δεν είμαι απαισιόδοξος. Όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί και τα δύο προαπαιτούμενα που απομένουν και αφορούν το Ελληνικό και τους πλειστηριασμούς αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Επιπλέον ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι ιδίως στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απαιτείται μια αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη και χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς εφαρμογή τους. Τέλος, σημείωσε ότι τα θεσμικά όργανα αναμένεται να το εξετάσουν κατά τις αρχές Μαρτίου, οπότε θα είναι διαθέσιμες κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Κύρτσος, «ο κ. Ντράγκι επέμεινε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αποτελούν προαπαιτούμενο για αξιολόγηση, δόση ενώ δεν απάντησε σε ερώτησή του για το αν θα δεχθεί μεταβατική περίοδο για την αποτελεσματική εφαρμογή τους».