Λαγκάρντ: Το Ταμείο ποτέ δεν ζήτησε τόσο δραστικές περικοπές, αλλά μεταρρυθμίσεις - Free Sunday
Λαγκάρντ: Το Ταμείο ποτέ δεν ζήτησε τόσο δραστικές περικοπές, αλλά μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ: Το Ταμείο ποτέ δεν ζήτησε τόσο δραστικές περικοπές, αλλά μεταρρυθμίσεις

«Γνωρίζουμε τις επιτυχίες και πως υπήρξαν καλά αποτελέσματα και συχνά καλύτερα και από το αναμενόμενο. Οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, όχι απαραίτητα με την συμβουλή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές», τόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από την Ουάσιγκτον
 
Η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα πλήρως ολοκληρωθεί, τονίζοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα με τους δικούς του όρους.
 
«Πιστεύουμε επίσης ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, και ο ελληνικός λαός κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε ότι η δουλεία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το πρόγραμμα του ESM αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το ΔΝΤ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να την βοηθήσει να επανακτήσει την εθνική οικονομική της κυριαρχία και θα κάνουμε ότι μπορούμε σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής μας».