Τσακαλώτος: Οι μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι ενδέχεται να χρειαστούν αναθεώρηση - Free Sunday
Τσακαλώτος: Οι μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι ενδέχεται να χρειαστούν αναθεώρηση

Τσακαλώτος: Οι μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι ενδέχεται να χρειαστούν αναθεώρηση

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει την ικανότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές χωρίς βοήθεια μετά από τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους που συνδέεται με την έξοδο από το πρόγραμμα, εκφράζει μέσω του Reuters ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup προσέφερε σαφήνεια στους επενδυτές «είτε μιλάμε για το 10ετές κρατικό ομόλογο, είτε για άμεσες ξένες επενδύσεις». O κ. Τσακαλώτος, ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για να διατηρήσει την πρόσβαση στις αγορές και να εξυπηρετεί το χρέος της μακροπρόθεσμα, είπε πως η υπόσχεση που έδωσαν το 2017 οι Ευρωπαίοι να κάνουν περισσότερα αν χρειαστεί, αποτελεί ένα επιπλέον δίχτυ ασφαλείας. 

«Όπως έχουν τώρα τα πράγματα και εφόσον έχουμε εφεξής σοβαρή κυβερνητική πολιτική, με βιώσιμη ανάπτυξη, τότε νομίζω ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα» σημείωσε.

Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναθεώρηση. «Το πρωτογενές πλεόνασμα, αν με ρωτάτε ως οικονομολόγο, είναι πολύ υψηλό» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «οι ευρωπαϊκές οικονομίες γενικότερα έχουν ένα πλαίσιο που δίνει μεγάλη έμφαση στη δημοσιονομική λιτότητα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το χρέος μέσω μεταρρυθμίσεων και οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και μέσω μέτρων ελάφρυνσης.