Αλ. Τσίπρας: Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία - Free Sunday
Αλ. Τσίπρας: Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Αλ. Τσίπρας: Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία

Την εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία από το 2018 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ τονίζοντας πως «παρά την επιμονή των δανειστών, καταφέραμε να μεταθέσουμε την εφαρμογή του στο 2018 αντί για φέτος».

Για το ίδιο θέμα, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «η αρχική πρόταση των θεσμών για τον ΦΠΑ στη διαμονή ήταν να πάει στο 23%, αντί για 13% όπως καταλήξαμε».

Ο κλάδος του Τουρισμού «αποτέλεσε πηγή αισιοδοξίας για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως «το κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί το σταθερό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξή του» ενώ σύντομα ο τουρισμός «θα είναι πάλι η αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα μας».

Η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και αισιοδοξίας τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας πως «είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου».

Για επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2016 μίλησε ο πρωθυπουργός αναφέροντας πως «με τις δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα χρήματα του ΕΣΠΑ, θα πέσουν συνολικά πάνω από 10 δις στη πραγματική οικονομία, το δεύτερο εξάμηνο του 2016».