Ο Υπ.Εμπορίου των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς Ελλάδα και στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις - Free Sunday
Ο Υπ.Εμπορίου των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς Ελλάδα και στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις

Ο Υπ.Εμπορίου των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς Ελλάδα και στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις

Tη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων, επισημαίνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος ηγήθηκε της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Κατά την παραμονή μου εδώ, μίλησα για τη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά αυτά τα ζητήματα", δήλωσε ο κ. Ρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και η μεγάλη παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψή της», είπε ο κ.Ρος.

«Υπάρχουν πάνω από 55 (επιχειρήσεις) που εκπροσωπούνται σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, όπως η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια, η υγεία, η ανακύκλωση, τα τρόφιμα και τα ποτά. Ανακοινώθηκε επίσης μια άλλη επένδυση από την αμερικανική εταιρεία ONEX σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Είναι εμφανές ότι οι ευκαιρίες εδώ είναι μεγάλες και ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης» ανέφερε ο κ.Ρος ενώ είπε ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες»