Tσακαλώτος: Έρχεται από βδομάδα η χαλάρωση των capital controls για επενδύσεις - Free Sunday
Tσακαλώτος: Έρχεται από βδομάδα η χαλάρωση των capital controls για επενδύσεις

Tσακαλώτος: Έρχεται από βδομάδα η χαλάρωση των capital controls για επενδύσεις

«Τα capital controls που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι τα ίδια με αυτά που μπήκαν σε άλλες χώρες. Κάθε μήνα τα capital controls χαλαρώνουν. Προτεραιότητά μας είναι να μην δυσκολευθούν οι επιχειρήσεις» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

«Οι προσδοκίες ότι θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη και υπάρχει ασφάλεια στις τράπεζες είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της απάντησης για το θέμα της άρσης των capital controls» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Θα υπάρξει μία συνεχής διαδικασία στις ελληνικές τράπεζες ώστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Όσο πιο πολύ πιστέψει ο κόσμος ότι όντως έγινε πολύ καλή ανακεφαλαιοποίηση», θα βοηθήσει να φύγουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ρέγκλινγκ και άλλων οικονομολόγων όπως του κ. Στουρνάρα, ότι η περσινή διαπραγμάτευση κόστισε 100 δισ. ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά «Μου κάνει εντύπωση άνθρωποι πανεπιστημιακοί που αν καθόμαστε σε ένα τραπέζι δεν θα έλεγαν τέτοια πράγματα, να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο».

«Δεν υπάρχει επιχείρημα που να το στηρίζει ότι το κόστος ήταν 100 δισ. ευρώ, θα συνεχίζουν να το λένε και ελπίζουν να πιάσει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. 

Χθες, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην επιστροφή των καταθέσεων και στην άρση των capital controls σημειώνοντας πως απελευθερώνοντας τα χρήματα που βρίσκονται στα στρώματα «θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει, χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό έλεγχο».