Ο Υπ.Ενέργειας διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ - Free Sunday
Ο Υπ.Ενέργειας διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Ο Υπ.Ενέργειας διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ θα μεταβεί στη νέα ενεργειακή εποχή, παραμένοντας στην πρώτη θέση των ενεργειακών ομίλων, με την ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στη μετοχική της σύνθεση να διασφαλίζει ότι θα παρεμβαίνει στα ενεργειακά δρώμενα με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά που διακρίνουν την ηλεκτρική ενέργεια, ένα εμπορεύσιμο, αλλά πρωτίστως κοινωνικό, αγαθό», αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά, τις θέσεις τις οποίες είχε εκφράσει σε χθεσινή του συνέντευξη, ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι πρόβλημα ρευστότητας, σημειώνει το ΥΠΕΝ, επιβεβαιώνοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία «στις μέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία, η ΔΕΗ, με την καθοδήγηση του κ. Σκουρλέτη βαδίζει ταχύτατα στο δρόμο της καταστροφής. Τα ανείσπρακτα υπόλοιπα της εταιρείας αγγίζουν τα 3 δις ευρώ, πληρώνοντας το τίμημα της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών, αλλά και της προεκλογικής παραίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ “Δεν Πληρώνω”.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης, έστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση για την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες της Μεγαλόπολης και απειλεί με προσφυγή στον εισαγγελέα και απεργιακές κινητοποιήσεις.