Η μισή κυβέρνηση καλεί ιδιωτικές επενδύσεις κι η άλλη μισή βάζει εμπόδια - Free Sunday
Η μισή κυβέρνηση καλεί ιδιωτικές επενδύσεις κι η άλλη μισή βάζει εμπόδια

Η μισή κυβέρνηση καλεί ιδιωτικές επενδύσεις κι η άλλη μισή βάζει εμπόδια

H ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις. Θα είναι ένας συνδυασμός με δημόσιες επενδύσεις, που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά ο βασικός κορμός θα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μία μέρα μετά από τα εμπόδια που η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έβαλε στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και η δημόσια έκφραση της διαφωνίας Σκουρλέτη στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. 

H κυβέρνηση υπονομεύει τις ιδιωτικές επενδύσεις, παραμένοντας αιχμάλωτη στον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

"Ουδείς πιστεύει τις πομφόλυγες περί ιδεοληψιών και κρατισμού, ανταπάντησε το υπουργείο Υποδομών, το οποίο αναφέρει ότι η χώρα πλέον κυβερνάται από μια άλλη κυβέρνηση και με πολιτική πρόνοια για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Στην ίδια λογική κινείται και η κριτική που ασκεί η ΝΔ για τα υδατοδρόμια λέγοντας ότι το σχέδιο νόμου ακυρώνει κάθε δυνατότητα για ιδιωτικά υδατοδρόμια στη χώρα.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέγει, για άλλη μια φορά, να χτυπήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να υπονομεύσει την ανάπτυξη και να ακυρώσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Οι άδειες ίδρυσης ανήκουν σε δημόσιους φορείς και οι άδειες λειτουργίας μπορούν να ανήκουν, είτε σε ιδιώτες είτε σε συμπράξεις είτε σε δημόσιους φορείς», απάντησε το Υπουργειο, επιβεβαιώνοντας ότι προβλέπεται ρόλος για το δημόσιο τομέα στη λειτουργία των υδατοδρομίων.