Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί κατά της φοροδιαφυγής ενώ το κλαμπ στη Ρόδο δουλεύει κανονικά - Free Sunday
Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί κατά της φοροδιαφυγής ενώ το κλαμπ στη Ρόδο δουλεύει κανονικά

Επικοινωνιακοί λεονταρισμοί κατά της φοροδιαφυγής ενώ το κλαμπ στη Ρόδο δουλεύει κανονικά

Με μείγμα απειλών και ρεαλισμού απάντησε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης στις επιθέσεις που δέχτηκαν εφοριακοί ενώ προσπαθούσαν να ελέγξουν κλαμπ στη Ρόδο. 

«Όσοι εμποδίζουν τον έλεγχο ή προσπαθούν να παρεμποδίσουν ή να εκφοβίσουν τους ελεγκτές να ξέρουν ότι έχουν κλείσει συμβόλαιο για να κατασκηνώσουμε στα καταστήματά τους, όσοι δημιουργούν αυτά τα προβλήματα θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Αμέσως μετά όμως, οριοθέτησε τις δυνατότητες των ελεγκτικών μηχανισμών λέγοντας ότι  «όσα μέτρα και να πάρουμε, όσους θεσμούς κι αν αλλάξουμε ό,τι και να γίνει, πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι τα θέματα της φοροδιαφυγής αφορούν τους ίδιους και δεν είναι κάποιος εξυπνακισμός ή τέλος πάντων μια -κατά το κοινώς λεγόμενο- μαγκιά να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από την Πολιτεία να βάλει έξω από κάθε κατάστημα έναν εφοριακό ή έναν αστυνομικό για να κάνει ελέγχους», είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος παρόλα αυτά επανέλαβε τη γνωστή κυβερνητική επωδό σύμφωνα με την οποία «η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά ψάχνουν συνεχώς να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο διάστημα είναι η κορυφή του παγόβουνου» χωρίς να εξειδικεύσει ποια θα είναι τα μέτρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο κλαμπ της Ρόδου που αρνήθηκε τον έλεγχο διώχνοντας και απειλώντας τους εφοριακούς που θα τον έκαναν.

Όπως προβλέπουν οι νέες αυστηρές διατάξεις του αναθεωρημένου νόμου, το υπουργείο θα κλείσει το κλαμπ που αρνήθηκε τον έλεγχο για τουλάχιστον 48 ώρες.

Βάση της νομοθεσίας, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού έχουν τη δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων εντός 20ημέρου, άρα το λουκέτο, αν επιβληθεί, θα επιβληθεί στο τέλος Αυγούστου ή και ακόμη ιο αργά, αν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης κάνουν χρήση των δικονομικών δυνατοτήτων που έχουν.

Πάντως ο .κ.Αλεξιάδης, εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος:

«Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και είμαστε αποφασισμένοι και να δώσουμε τη μάχη και να πετύχουμε αυτά που πρέπει», είπε και ανάγγειλε την κατάσχεση στην Κρήτη, 10 τόνων παράνομου αλκοόλ, δηλαδή τσικουδιάς και 20.000 κλεψίτυπων προϊόντων.