EWG: Πρώτα τα τρία προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. - Free Sunday
EWG: Πρώτα τα τρία προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.

EWG: Πρώτα τα τρία προαπαιτούμενα και μετά η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ.

Παράταση πέντε ημερών έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από το Euro Working Group προκειμένου να διευθετηθούν, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι τρεις εκκρεμότητες που απομένουν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στη συνέχεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Euro Working Group το πολύ μέχρι το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, ημέρα που θα συνέλθει το Eurogroup, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο λόγος για τα μέτρα που στόχο έχουν να καταστήσουν πιο διαχειρίσιμες τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, όσο βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις. 

Εν τω μεταξύ, ανάπτυξη της τάξης του 2,7% προβλέπεται στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2017, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters κυβερνητικό στέλεχος με γνώση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2017. 

Πηγές του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν πως σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά από 8 χρόνια ύφεσης, και προσθέτουν ότι το προσχέδιο θα εναρμονίζεται με τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.