Ες αύριον (πάλι) η εκλογή διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς - Free Sunday
Ες αύριον (πάλι) η εκλογή διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς

Ες αύριον (πάλι) η εκλογή διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς

Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, μετά την χθεσινή διακοπή τη συνεδρίασης, η οποία προήλθε από παρέμβαση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που ζήτησε να εξετασθούν περαιτέρω οι υποψήφιοι.

Μετά από την πρόταση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών της Τράπεζας, υποψήφιοι για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ο Άνθιμος Θωμόπουλος και ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έκπληξη στην κυβέρνηση, κύκλοι της οποίας επεσήμαιναν ότι είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που δημιουργείται εμπλοκή στην επιλογή και έθεταν εκ νέου ζήτημα αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να καθορίσει την στάση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τρ. Πειραιώς αναμενόταν να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου με αποτέλεσμα η επιστολή του SSM κρίνεται ευνοϊκή για τον Αμερικανό επενδυτή John Paulson, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, που όμως έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί από τη διαδικασία.