Η ΔΕΗ ψάχνει 300 εκ. ευρώ τις επόμενες ημέρες - Free Sunday
Η ΔΕΗ ψάχνει 300 εκ. ευρώ τις επόμενες ημέρες

Η ΔΕΗ ψάχνει 300 εκ. ευρώ τις επόμενες ημέρες

Θέμα αδυναμίας της εταιρίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές, εργολάβους και φορείς της αγοράς μετά τον Αύγουστο, έθεσε η οικονομική διευθύντρια της επιχείρησης ενημέρωσε προς τη διοίκηση και τους γενικούς διευθυντές, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα, το πρώτο τρίμηνο, η ΔΕΗ φέρεται να έχει κλείσει με καθαρές ζημιές ύψους 254 εκατ. ευρώ και αρνητικό αποτέλεσμα 80 εκατ. ευρώ ακολουθώντας τις ζημιές κοντά 1 δισ. ευρώ για το 2018 και πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να βρεθεί ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν ρήτρες για άμεση επιστροφή δανείων.

Η λύση αναζητείται σε δύο κατευθύνσεις:- η πρώτη αφορά την προσπάθεια να μην υπάρξει έγγραφη πρόβλεψης ύψους 109 εκατ. ευρώ για τόκους υπερημερίας που διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ για παρακρατήσεις ποσών προς την αγορά ηλεκτρισμού κάτι που προϋποθέτει παραίτηαη του ΑΔΜΗΕ από τη σχετική απαίτηση- η δεύτερη αφορά κονδύλι 200-300 εκατ. ευρώ ως επιστροφή δαπανών για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) του 2011, λύση για την οποία είχε προβλεθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τροπολογία η οποία δεν κατατέθηκε έγκαιρα στη Βουλή.