Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ θέτει υπό αμφισβήτηση το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας - Free Sunday
Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ θέτει υπό αμφισβήτηση το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ θέτει υπό αμφισβήτηση το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

«Δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι ενδεχομένως, από την οπτική γωνιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ», απάντησε ο υποψήφιος για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοκ, όταν σε συνέντευξη του στο Bloomberg ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο κ.Μάλοκ πάντως δεν πήρε θέση σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στην αμερικανική κυβέρνηση/ 

«Δεν είμαι γνώστης αυτής της άποψης. Δεν έχω καμία αναφορά σχετικά με τις συζητήσεις. Ειλικρινά, δεν βρίσκομαι εντός της διοίκησης. Είχα συζητήσεις», είπε ενώ αναφερόμενος συνολικά στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε:

«Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα, ειλικρινά, με το αν πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης ή για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πώς θα είναι αυτό το πρόγραμμα. Γιατί η Ελλάδα παραμένει σε ενός είδους στάσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Και για ποιο λόγο αυτή η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί».