Στο 10% κινείται η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου - Free Sunday
Στο 10% κινείται η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου

Στο 10% κινείται η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου

Στα μισά υποχώρησε η άνοδος κατά 20% που κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου σήμερα Δευτέρα, το πρωί, καθώς η αγορά ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει ο βομβαρδισμός με drones των εγκαταστάσεων της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο.

Η επίθεση έπληξε του 5% των παγκόσμιο προμηθειών» και η αύξηση, σύμφωνα με το Bloomberg αποτελεί τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή αύξηση στην ιστορία.

Αρχικά η τιμή του αργού ξεπέρασε τα 71 δολάρια το βαρέλι καθώς μετά την έναρξη των συναλλαγών, η τιμή τσίμπησε 12 δολάρια το βαρέλι - τη μεγαλύτερη από το 1988.

Ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε με σειρά tweets να ηρεμήσει τις αγορές ανακοινώνοντας ότι απελευθερώνει ποσότητες πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ «αν αυτό χρειαστεί» αφού προηγουμένως είχε υποδαυλίσει την παγκόσμια ανησυχία καθώς είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση εμφανιζόμενος έτοιμος για αντίποινα.

«Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ποιος είναι ο δράστης και είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι ανάλογα με την τελική επιβεβαίωση αλλά περιμένουμε να μας ενημερώσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για το ποιος πιστεύουν αυτοί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και με ποιους όρους πρέπει να προχωρήσουμε» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.Όπως σημειώνει ο Guardian αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αφήνει υπόνοιες για μια πιθανή στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ στην επίθεση στη Σαουδική Αραβία.