Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται στη ΝΔ... - Free Sunday
Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται στη ΝΔ...

Οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται στη ΝΔ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, , πραγματοποίησαν το πρωί, οδηγών ταξί της ΣΑΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου, Θύμιο Λυμπερόπουλο, έξω το πρωί της Παρασκευής. 

Οι οδηγοί οι οποίοι διαμαρτύρονται για δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που φέρονται να προέτρεψαν συναδέλφους τους να εγγραφούν στο σύστημα της Uber, ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να τους δεχτεί και αποχώρησαν.

Προαναγγέλλουν όμως ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενώ δεν αποκλείουν, όσοι είναι μέλη της ΝΔ, να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο και μέσω της υπηρεσίας Uber X, που τρέχει από smartphone ή tablet, δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπεται ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό τους σε ταξί ή ενοικιαζόμενο. 

Έτσι ο συνεργαζόμενος με την εταιρεία οδηγός που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο όπου είναι ο πελάτης λαμβάνει αυτόματα μια ειδοποίηση και μετατρέπεται σε οδηγό ταξί.