Τσακαλώτος: Η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφορές μεταξύ των δανειστών - Free Sunday
Τσακαλώτος: Η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφορές μεταξύ των δανειστών

Τσακαλώτος: Η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφορές μεταξύ των δανειστών

«Οι βασικές παράμετροι της συμφωνίας συζητήθηκαν σε μια συνάντηση πριν από το Eurogroup, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς. Αυτό παρουσιάστηκε στο Eurogroup και υπήρξε πολιτική συμφωνία να συνεχίσουμε σε αυτή τη βάση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. 

«Από πού προκύπτει ότι τα μέτρα είναι χειρότερα μετά την καθυστέρηση και από πού προκύπτει πως φταίμε εμείς γι' αυτή την καθυστέρηση; Δεν βλέπετε πως το ΔΝΤ έβαλε νερό στο κρασί του;» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την καθυστέρηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Φτάσαμε τώρα εκεί που θέλαμε. Τώρα είμαστε σε μια διαδικασία που όλα θα συμφωνηθούν σαν ένα πακέτο και θα μπορέσουμε όλοι και όλες να πούμε, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το σύνολο. Θα κλείσει το SLA, θα κλείσει η συζήτηση για τα μέτρα και τα αντίμετρα και θα κλείσουμε προσωρινά με αυτά και να πούμε οκ, αν δούμε και τι θα είναι τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος», είπε ο υπουργός και τόνισε ότι μπορεί να κλείσει το πακέτο όταν θα είναι γνωστά όλα τα στοιχεία.