Έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια λόγω Μ.Ανατολής - Free Sunday
Έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια λόγω Μ.Ανατολής
Eurokinissi

Έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια λόγω Μ.Ανατολής

Κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιούν ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων για τυχόν αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών μετά την αμερικανική επέμβαση στη Βαγδάτη που κλιμακώνει την ένταση στη Μέση Ανατολή.

«Σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιρά» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο Άδωνις Γεωργιάδης στο κανάλι Open.

Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης. Ως Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων» διαμήνυσε στην αγορά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ωστόσο ανήσυχος για αύξηση στις τιμές του πετρελαίου το επόμενο διάστημα, μετά την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

«Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο διότι αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης