Eπιδότηση 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop από μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Free Sunday
Eπιδότηση 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Eπιδότηση 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης «e-lianiko» που αφορά στην επιδότηση με 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε χθεσινή απογευματινή διαδικτυακή εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά εργαλεία που αφορούν στο σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από το υπουργείο Ανάπτυξης, την περιφέρεια Αττικής, τον δήμο Αθηναίων, το ΕΒΕΑ, το ΕΕΑ αλλά και τις ιδιωτικές εταιρείες Google.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σταύρος Καφούνης μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Τώρα που βλέπουμε φως στο τούνελ της υγειονομικής κρίσης είναι η στιγμή να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Κληρονομιά που φαίνεται να μένει είναι η ψηφιακή εμπειρία, γι’ αυτό είμαι ευτυχής που για πρώτη φορά πετύχαμε να συναντηθούν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε μια κοινή εκδήλωση στην οποία παρουσίασαν όλες τις υπάρχουσες προτάσεις ψηφιακής αναβάθμισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Η τεράστια επιτυχία της εκδήλωσης αποδεικνύει τη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, γι’ αυτό ετοιμάζουμε το επόμενο βήμα που θα βοηθήσει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό που είναι πλέον συνυφασμένος με την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Το ηλεκτρονικό κανάλι μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και θα μείνει, γι’ αυτό οφείλουμε να το δούμε ως ευκαιρία που θα δημιουργήσει ελπίδα και προοπτική, αρκεί να καταφέρουμε να βοηθήσουμε να το εκμεταλλευτούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που σήμερα φαίνεται να υστερούν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών που καλείται να κερδίσει για άλλη μια φορά».