Ανταλλαγή οπαδών Βαρουφάκη - Σώρρα σε φόντο Μοντιλιάνι - Free Sunday
Ανταλλαγή οπαδών Βαρουφάκη - Σώρρα σε φόντο Μοντιλιάνι

Ανταλλαγή οπαδών Βαρουφάκη - Σώρρα σε φόντο Μοντιλιάνι

Οι εβδομάδες της εξαφάνισης ολοκληρώθηκαν για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος επανήλθε δυναμικά. Την εβδομάδα που μας πέρασε απείλησε αλά Μπαχτσελί με συντριβή την Τουρκία στην ομιλία του στην εθνική επέτειο, καταλήγοντας σε μια πρόκληση τύπου «αν τολμάτε, ελάτε».

Στη συνέχεια, είπε πως ο πρωθυπουργός εκφράζει «προσωπική άποψη», κάτι εκ θέσεως αδύνατο για έναν πρωθυπουργό, για την αποδοχή του Gorna Makedonija, απαξίωσε πλήρως τον Κουβέλη, επανέλαβε τα περί ομηρίας ρίχνοντας εκ νέου λάδι στη φωτιά με την Τουρκία ακριβώς πριν από την έκδοση της απόφασης της τουρκικής Δικαιοσύνης για το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατέληξε με εθνικιστικές κορόνες από την Αρμενία, υπενθυμίζοντας στην Τουρκία πως η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε το 1821 στην Ελλάδα.

Και σίγουρα δεν γνώρισε την ήττα το 1821, όταν έγινε η έναρξη της Επανάστασης.

Τι να κάνει και ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ, άκουσε τον πρόεδρο να λέει και να ξαναλέει για ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έψαξε κι έμαθε τι γίνεται σε περιπτώσεις ομηρίας και του ήρθε η έμπνευση. Πρότεινε αυτό που επιδιώκει ο Ερντογάν αλλά δεν θα τολμούσε ποτέ να το πει.

Εντάξει, μετά κατάλαβε ο άνθρωπος τι ακριβώς είπε και τα μάζεψε.

Πλέον η λύση είναι ξεκάθαρη.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Σε άλλα νέα, η παρουσίαση του ελληνικού κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ΜεΡΑ 25 διακόπηκε μετά την εισβολή στον χώρο οπαδών του Σώρρα.

Οι δύο πλευρές αντιπαρέθεσαν τα επιχειρήματά τους.

Ήταν μια πραγματική Τιτανομαχία.

Άλλος θα γελάσει στο τέλος.

Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, η κατάσταση είναι δύσκολη.

Το δίλημμα είναι μεγάλο.

Μετρό ιτίζ.

Και το διαστημικό δεν θα είναι το μόνο κέντρο που θα ανοίξουμε.

Δεν ήταν μία έμπνευση της στιγμής, η εξαγγελία ήταν καλά σχεδιασμένη. Και κοστολογημένη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, παραλίγο να αποσπαστεί η προσοχή μας και να χάσουμε τα πραγματικά σημαντικά, τα τρομερά αίσχη που κάνει αυτή η κυβέρνηση.

Μα τι πήγαινε και ζωγράφιζε κι αυτός ο Μοντιλιάνι, για το έργο του οποίου, όπως αποδείχθηκε, υπάρχει μια βαθιά γνώση στα ελληνικά social media.

Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση,

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στον χώρο της τέχνης,

Εντάξει, θα σκέφτηκαν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, πού να τρέχουμε τώρα, αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία και οργάνωση. Ή απλώς η πλειοψηφία των μελών του (7 ψήφισαν να απορριφθεί η πρόταση και 6 να γίνει αποδεκτή) είναι εθισμένη στο να λέει όχι σε οτιδήποτε μοιάζει… νεοτερισμός και ξένο και προς την ξεπερασμένη λογική της.

Το ωραίο είναι ότι λίγες μέρες πριν, την περασμένη Δευτέρα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε ανακοινώσει νέα επενδυτικά κίνητρα για «οπτικοακουστικές παραγωγές που θα αναδείξουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας», ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει για τις επόμενες 45 μέρες. Το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι από κάποια από τα μέλη του ΚΑΣ που ψήφισαν υπέρ της απόρριψης του αιτήματος εκφράστηκαν ενστάσεις όχι μόνο για τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου αλλά και για το… περιεχόμενο της μίνι κατασκοπικής σειράς του BBC, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει ως πρωταγωνιστή έναν Παλαιστίνιο τρομοκράτη.

Το θέμα πάντως θα ξανασυζητηθεί τη Μ. Τρίτη, αυτή τη φορά μόνο για πρωινά γυρίσματα, ενώ έχει δοθεί άδεια στο BBCγια τη συγκεκριμένη σειρά προκειμένου να κάνει νυχτερινά γυρίσματα στην Ακρόπολη.

Μωρέ, στις κλούβες θ’ ανέβουμε μ’ αυτά που συμβαίνουν.