Ο Αλέξης νιώθει ασφαλής και η ΕΡΤ ετοιμάζεται για νέα αργία - Free Sunday
Ο Αλέξης νιώθει ασφαλής και η ΕΡΤ ετοιμάζεται για νέα αργία

Ο Αλέξης νιώθει ασφαλής και η ΕΡΤ ετοιμάζεται για νέα αργία

Επίσκεψη του πρωθυπουργό στη Λέσβο για το 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου και τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως όλοι περίμεναν. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε για να εκδηλώσει τη λατρεία του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί.

Τα μαγαζιά κλειστά, ο κόσμος στους δρόμους, οι 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο σημείο όπου θα μιλούσε ο πρωθυπουργός, κάτι μικροεπεισόδια από την πολλή αγάπη, όλα καλά.

Είναι ξεκάθαρο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας αποδείχθηκε απολύτως επιτυχημένος.

Προκειμένου η λατρεία του κόσμου να μην παραγίνει ασφυκτική για τον πρωθυπουργό, άρχισαν να εξετάζονται άλλες λύσεις.

Το ερώτημα που ήρθε αβίαστα στον νου μετά τις αναμενόμενες εκδηλώσεις λατρείας στη Λέσβο, το νησί που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι γιατί πήγε ο πρωθυπουργός.

Η απάντηση είναι μάλλον προφανής: Για να δείξει ότι μπορεί. Έστω κι αν χρειάστηκε μια άνευ προηγουμένου για ανάλογο γεγονός κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τα καταφέρει.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τη Λήμνο, όπου έκανε βόλτα στα μαγαζιά και συνομίλησε με τον κόσμο. Όταν ηλικιωμένη συνταξιούχος τού είπε «μου έκοψες τη σύνταξη», ο πάντα ετοιμόλογος Τσίπρας απάντησε «τι να σου κάνω, μωρέ».

 

Η μεγάλη επιτυχία της παρουσίας του πρωθυπουργού σε Λήμνο και Λέσβο ήταν κάτι το αναμενόμενο μετά την τεράστια συμμετοχή του κόσμου στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Ήταν τέτοιο το κέφι από τη μεγάλη συμμετοχή που το έριξαν και στον χορό, γιατί, ως γνωστόν, δεν είναι αργία είναι απεργία.

Κατά τα άλλα, το γραφείο έκδοσης non papers του πρωθυπουργού, τα οποία, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εγκρίνονται από τον πρωθυπουργό, συνέχισε τις μεγάλες του επιτυχίες. Η πρώτη αφορούσε τον χαρακτηρισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη ως «ναρκέμπορου», αναλαμβάνοντας τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας και ανατρέποντας την πεποίθηση όλων πως η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα αργεί πολύ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δικαστές των υπογείων του Μαξίμου εκδίκασαν την υπόθεση σε χρόνο dt.

Δεδομένης της αποτελεσματικότητάς τους στην εκδίκαση υποθέσεων, ίσως θα έπρεπε να τους δοθούν παραπάνω αρμοδιότητες ή, έστω, κάποια επιβράβευση. Να, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να τους αυξήσουν τις αργίες, όπως σχεδιάζουν να κάνουν κάποια εμπνευσμένα μυαλά στο ανεξάρτητο κρατίδιο της ΕΡΤ, η οποία, ως γνωστόν, ζει από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών αλλά ως ανεξάρτητο κρατίδιο είναι αποκομμένη από τα προβλήματά τους και δεν την αγγίζει η κρίση.

Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, πάντως, η Ημέρα Επαναλειτουργίας της ΕΡΤ θα μπορούσε να καθιερωθεί ως πανελλαδική αργία στις 29 Απριλίου, με κατάθεση στεφάνων στο ΟΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ Μνημείο Πεσόντων της ΕΡΤ, συναυλίες κ.λπ.

Επιστρέφοντας στα υπόγεια του Μαξίμου και στα μεγάλα του hits, το τελευταίο έλεγε τα εξής: «Το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι σαν να συζητά εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα. ΥΓ.: Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, γιατί, όπως καλά γνωρίζει η ΝΔ που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων. Ωστόσο οι διμοιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι όσες και οι offshores της κας Μαρέβας Μητσοτάκη»

Σε κάθε περίπτωση,

Ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες, η ανάκαμψη είναι εδώ και η χώρα ετοιμάζεται να βγει από τα μνημόνια.

Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Το σημαντικό είναι ότι τελειώνουν τα μνημόνια.

Ας πανηγυρίσουμε, λοιπόν!

Ο ήλιος ο πράσινος ανατέλλει. Και πάλι.