Ο πρωθυπουργός γυρίζει υπερπαραγωγές και η ΕΡΤ αναζητά αντικείμενο για το προσωπικό της - Free Sunday
Ο πρωθυπουργός γυρίζει υπερπαραγωγές και η ΕΡΤ αναζητά αντικείμενο για το προσωπικό της

Ο πρωθυπουργός γυρίζει υπερπαραγωγές και η ΕΡΤ αναζητά αντικείμενο για το προσωπικό της

Την Πρόεδρο της Εσθονίας υποδέχτηκε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας μια ουσιαστική διαπίστωση.

Παράδειγμα it is…

…αλλά όχι για την Ελλάδα. Για την ακρίβεια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Εσθονίας, μπορεί να αποδειχθεί το τελειωτικό χτύπημα.

Δεν είναι να μπλέκουμε με τέτοια τώρα, πάνω που το δίκαιο γίνεται πράξη και βγαίνουμε από τα μνημόνια, φανταστείτε πόσο επιπλέον προσωπικό θα χρειαστούμε στο Δημόσιο αν ψηφιοποιηθούν τα πάντα. Και είμαστε και σε κρίσιμη φάση.

Εντάξει, αυτά τώρα με το χρέος, τις αξιολογήσεις και τα μέτρα δεν έχουν και μεγάλη σημασία, το βασικό είναι άλλο.

Η νέα κινηματογραφική παραγωγή του Μαξίμου ήταν εντυπωσιακή, σχεδόν χολιγουντιανού επιπέδου. Φαίνεται άλλωστε και από τους guest starsπου επελέγησαν για να πλαισιώσουν τον πρωταγωνιστή: Ομπάμα, Πούτιν, Μακρόν, Γιούνκερ. Ποια άλλη παραγωγή μπορεί να χτυπήσει τέτοια ονόματα; Ο μόνος που έλειψε από τα πλάνα ήταν ο Ερντογάν, παρά την τεράστια επιτυχία της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα, το βίντεο είχε συμβολικές αναφορές.

Ήταν μια παραγωγή που δεν φοβήθηκε τις μεγάλες αλήθειες.

Όπως σε όλες τις μεγάλες παραγωγές, δεν έλειψαν τα αναπάντεχα.

Δόθηκε μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Ήταν, εντέλει, μία παραγωγή που δικαίωσε τις προσδοκίες και πέτυχε τον στόχο της.

Μετά και από την υπερπαραγωγή αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, είναι πλέον σαφές: πλησιάζει η ώρα της απόλυτης δικαίωσης του Αλέξη Τσίπρα.

Σε άλλα νέα, σύννεφα έχουν αρχίσει να μαζεύονται στο ειδυλλιακό κατά τα άλλα ανεξάρτητο κρατίδιο της ΕΡΤ. Σε κάποιον βαθμό, σε ό,τι αφορά την έξωθεν κακή μαρτυρία, τα σύννεφα οφείλονται στον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας (που μεταξύ άλλων προβλέπει αργία την ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, επιπλέον αργίες και ημιαργίες) και στον νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, που συνοδεύτηκαν από την παραίτηση μετά καταγγελιών από τη Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας της ΕΡΤ του Νίκου Μιχαλίτση, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων σημείωσε πως «περιέχουν διατάξεις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την κοινωνία που στήριξε την ΕΡΤ σε δύσκολες στιγμές» και πως «έχετε αντικαταστήσει τη θεσμική λειτουργία της ΕΡΤ με μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού “συνδικαλισμού”, με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική».

Αλλά αυτό δεν είναι καν το χειρότερο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό:

Αν είναι ποτέ δυνατόν! Κριτική στον υπουργό! Και μάλιστα στον αρμόδιο υπουργό!

Μάλλον τα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνονται στο «κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στην ΕΡΤ και αυτό ενοχλεί», όπως μας ενημέρωσε η «Αυγή» μέσω άρθρου που υπογράφει παρουσιαστής πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ.

Στο οποίο άρθρο ενημερωνόμαστε επίσης για το εξής εντυπωσιακό:

Ελπίζουμε να ευοδωθούν σχετικά σύντομα οι προσπάθειες και να βρουν κάτι να κάνουν οι άνθρωποι, μην πληρώνονται χωρίς να έχουν αντικείμενο και βαριούνται.

Κατά τα άλλα,

Γενικά, ήταν θέμα προτεραιοτήτων.

Άστε που υπάρχουν και καλύτερες ιδέες.

Πάνω απ’ όλα, όμως, αυτά τα Κέντρα Πρωτονικής Θεραπείας δεν ακούγονται πολύ επιστημονικά, θυμίζουν κάτι άλλα κέντρα που θεραπεύουν με μαντζούνια και επιφοίτηση από πόνους στη μέση μέχρι καρκίνους.

Σε άλλα νέα,

Εκείνοι που ξέρουν, πάντως, δεν ανησυχούν, οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Όπως φαίνεται, τέλος, το καμμενέικο έχει κάποια θέματα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Πέρυσι ήταν ο Πάνος Καμμένος, που είχε πάει να παρακολουθήσει αγώνα γυναικείου πόλο της ομάδας που προπονεί η αδερφή του Αλεξία, του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, εναντίον του Ολυμπιακού και κατέληξε να βρίζεται με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και να τους απευθύνει χειρονομίες. Φέτος ήταν η σειρά της προπονήτριας και παιδαγωγού Αλεξίας Καμμένου.