#Μεγαλοοφειλέτες εικονικής πραγματικότητας - Free Sunday
#Μεγαλοοφειλέτες εικονικής πραγματικότητας

#Μεγαλοοφειλέτες εικονικής πραγματικότητας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του τρίτου μνημονίου δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι χρωστούν συνολικά περίπου 83 δισ. ευρώ. Τους τα παίρνουμε και βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια. To μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύουμε στα φαντάσματα. 

1
Έστω στις εταιρίες φαντάσματα, καθώς πέραν των προαναφερθέντων στη λίστα περιλαμβάνεται σειρά εταιριών που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης ή δεν υπάρχουν πια, καθώς είτε έχουν χρεοκοπήσει, είτε επρόκειτο για εταιρίες-μαϊμού, είτε πρόκειται για εταιρίες που έχουν κλείσει λόγω της συμμετοχής τους σε σκάνδαλα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ακρόπολις Χρηματιστηριακή. 

Επίσης, υπάρχει και άλλη μία κατηγορία εταιριών από τις οποίες αναμένονται έσοδα δισεκατομμυρίων. 

2

Μεταξύ αυτών η πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία, η ΕΑΣ, Η ΕΑΒ, ο ΟΔΙΕ. Από εκεί και πέρα, 245 εκατ. ευρώ περιμένουμε από τον προφυλακισμένο Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του «παραδικαστικού» του 2009 και άλλα ποσά από πρόσωπα που χρωστούν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά έχει αποδειχτεί από τη σχετική έρευνα των Αρχών ότι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους.

Στη λίστα περιλαμβάνεται μέχρι και η ΑΕΚ και άλλες ΠΑΕ και ΚΑΕ που όλες έχουν εκμεταλλευτεί διάφορους νόμους και τροπολογίες για να «καθαρίσουν» από τα χρέη τους. 
Ουσιαστικά η λίστα αποτελεί επανέκδοση της λίστας του 2012, για την οποία είχε υπολογιστεί ότι το ποσό που υπάρχει η δυνατότητα να εισπραχτεί φτάνει το 15% του συνόλου. 

Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο πως ο ένας λόγος που η λίστα ξαναβγήκε ήταν για καθαρά ενημερωτικούς σκοπούς

3

Ο άλλος λόγος είναι ο ίδιος με εκείνον της αρχικής δημοσιοποίησης της λίστας, δηλαδή η επικοινωνιακή διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης. 

4

Επικοινωνιακή διαχείριση σίγουρα, για τον κόφτη θα δούμε, καθώς προηγούνται άλλα μέχρι τότε. Να, για παράδειγμα, έρχεται ο ΕΝΦΙΑ («σπασμένος») στα τέσσερα, με την κυβέρνηση να υλοποιεί άλλη μια προεκλογική της δέσμευση. Ή έστω ένα μέρος αυτής. 

5

Τι να κάνουμε κι εμείς, 

6

Δεν πειράζει, ως γνωστόν τα (εκάστοτε) δικά μας παιδιά να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πάνε να απαυτωθούνε.

7

Είναι και λογικό άλλωστε 

8

Είπαμε, οι υπόλοιποι να πάνε να απαυτωθούνε. 

9

Παράλληλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ανήλθαν στα 5,77 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1,26 δισ. είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Κατά τα άλλα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ. 
Όπως επίσης και μείωση της ανεργίας στο 23,3%.

10

Επιπλέον είναι και τουριστική περίοδος, η οποία πάντα συνδυάζεται με αύξηση της απασχόλησης. 

Σε άλλα νέα, κατατέθηκαν 11 προσφορές για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Από τα ήδη υπάρχοντα κανάλια κατέθεσαν προσφορές ΑΝΤ1, Alpha, Mega, ΣΚΑΪ, Star, Epsilon και το Art, ενώ οι νέοι παίκτες που φιλοδοξούν να μπουν στο παιχνίδι είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ιωάννης Καλογρίτσας και ένας τηλεοπτικός πάροχος από την Κύπρο. 

Το γεγονός της κατάθεσης των φακέλων στον διαγωνισμό στάθηκε αφορμή να δημιουργηθούν σχετικά κουίζ, τα οποία προσφέρουν πλούσια δώρα σε όσους απαντήσουν σωστά. 

11
Οι πρώτες απαντήσεις ήρθαν αμέσως, ωστόσο παρά την πληθώρα στοιχείων που περιελάμβαναν δεν κατάφεραν να κερδίσουν το πλούσιο δώρο καθώς έδωσαν δύο πιθανές εκδοχές. 

12

Στην πραγματικότητα βέβαια η Ραχήλ Μακρή κάνει πατέρα (Χρήστο Καλογρίτσα) και γιο (Ιωάννη) ένα, καθώς από τις παραπάνω ιδιότητες άλλες αφορούν τον γιο και άλλες τον πατέρα.

 Παράλληλα, ξεκίνησε η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Η πρώτη παρατήρηση είναι πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα, άλλο οι Ανώνυμες Εταιρίες άλλο τα κόμματα, και θα έπρεπε να εξεταστούν ξεχωριστά. 

Η δεύτερη παρατήρηση είναι η εξής

13

Να και μια τρίτη

132
Νωρίτερα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός είχε γυρίσει πανευτυχής από το ταξίδι του στο Πεκίνο. 
Κάποιοι κακεντρεχείς θεώρησαν πως η ευτυχία οφειλόταν στα όσα είδε στην Κίνα

15

Εεεεε, ναι

16

Η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας ενθουσίασε τον Έλληνα πρωθυπουργό σε τέτοιο βαθμό που θεώρησε σωστό να δώσει νέες κατευθύνσεις στην κινέζικη εταιρία τηλεπικοινωνιών για τη βελτίωση των Virtual Reality προϊόντων της. 

17

Οποία πρωτοτυπία, την ίδια ατάκα λέει και η γιαγιά μου για όλα αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου. 

Κάποιοι άλλοι, πάλι, θεώρησαν πως ο πρωθυπουργός γύρισε ενθουσιασμένος λόγω του δώρου που έλαβε από τον Κινέζο ομόλογό του. 

18
Η πραγματικότητα της πρωθυπουργικής ευτυχίας όμως ήταν άλλη. Σύμφωνα με τη σχετική διαρροή από το Μαξίμου

19

Η συγκεκριμένη διαρροή στάθηκε η αφορμή για να μάθουμε κάτι το εντελώς αναπάντεχο. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει χιούμορ. 

20