Τηλεοπτική εκομπή για τα αδέσποτα - Free Sunday
Τηλεοπτική εκομπή για τα αδέσποτα

Τηλεοπτική εκομπή για τα αδέσποτα

Το RISE TV, στο πλαίσιο του νέου του προγράμματος, παρουσιάζει μια νέα εκπομπή, αποκλειστικά αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, στους οποίους δίνει φωνή και -ίσως- ένα καλύτερο μέλλον.

Tα ζώα ήταν, είναι και θα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Λένε, πως εύκολα ένας άνθρωπος μπορεί να εγκαταλείψει έναν άλλο, όμως ένας σκύλος δεν εγκαταλείπει ποτέ έναν άνθρωπο. Το RISE TV αναλαμβάνει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε να γνωρίσετε, να αγαπήσετε και ίσως να υιοθετήσετε ένα τετράποδο φίλο. Ζωάκια που έχουν εγκαταλειφθεί, που έχουν κακοποιηθεί, που ζουν αδέσποτα ή που βρήκαν επιτέλους ένα σπίτι, μας συστήνονται και μιλούν ...τα ίδια για τον εαυτό τους και την καθημερινότητά τους. Στο "OMG! My pet is talking!" ακούμε τις "φωνές" τους. Ακούμε τη σκέψη τους, τα παράπονά τους και τα μηνύματά τους προς τους ανθρώπους. Τα ζώα γίνονται παρουσιαστές της ζωής τους. Αυτής που μας ζητούν να ομορφύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Κι έπειτα να τους το χρωστάμε για μια ζωή.
Μια εκπομπή που γίνεται σε συνεργασία με τη "Save a Greek stray", μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προστασία των ζώων. Για την υλοποίηση αυτού του σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει. Στόχος της εκπομπής είναι η ευαισθητοποίηση του τηλεοπτικού κοινού τόσο για τα αδέσποτα ζώα, όσο και για τις δράσεις οργανώσεων που ασχολούνται με τα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα ζώα.


Παρακολουθήστε τον πρώτο κύκλο επεισοδίων
στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του RISE TV ή στο web tv του www.rise.gr

 

Αρχισυνταξία: Κίρκη Καραλή
Executive producer: Ιάκωβος Πανουργιάς
Εικονοληψία: Δήμητρα Γκιώντε
Γραφικά: Πάρης Γρηγοράκης
Μοντάζ: Ντένης Μαντζαβινάτος
Οργάνωση παραγωγής: Τζούλια Κατσαρέλη - Νίκος Καραθανάσης

Τη φωνή τους δανείζουν στους σκύλους εθελοντές ηθοποιοί.

Μια πρωτότυπη παραγωγή του RISE TV.

Δες το 1ο επεισόδιο: Η Κάλι είναι ένα πανέμορφο ημίαιμο κυνηγόσκυλο, που λατρεύει τα χάδια, τις βόλτες, το τρέξιμο και τον ήλιο. Είναι ήσυχη και πολύ φιλική, περίπου 4 ετών, μεσαίας ενέργειας και απόλυτα δεκτική στην εκπαίδευση. Για την Κάλι μίλησε ο εκπαιδευτής σκύλων Αλέξανδρος Παράσχης, ενώ τη φωνή της δάνεισε η ηθοποιός Ολυμπία Σκορδίλη.

Δες το 2ο επεισόδιο: Ο Δίας είναι ένα υπέροχο πλάσμα, που μοιάζει τρομερά επιβλητικό, αλλά είναι απίστευτα γλυκό και χαδιάρικο. Το μόνο που ζητά είναι αγάπη και ...ξεκούραση. Είναι περίπου 6 ετών, εμβολιασμένος, στειρωμένος και έχει περάσει με επιτυχία θεραπεία για το καλαζάρ. Είναι πολύ φιλικός με σκύλους και ανθρώπους και πολύ ήσυχος. Για τον Δία μίλησε ο φροντιστής Μάνος Σπαθάρος, ενώ τη φωνή του δάνεισε ο ηθοποιός Μανώλης Κλωνάρης.

Δες το 3ο επεισόδιο: Ο Ηλίας μπορεί να μην μοιάζει με τα σκυλάκια των διαφημίσεων, αλλά η καρδιά του είναι πολύ πιο ζεστή απ’ αυτά. Είναι μονίμως χαρούμενος, με διάθεση εξερεύνησης και με όρεξη για όλες τις όμορφες στιγμές που του έχουν λείψει. Κάποτε βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, όμως τώρα, 4 ετών πια, είναι υγιέστατος και το μόνο που θέλει είναι να πηγαίνει βόλτες με αυτόν που θα τον υιοθετήσει. Για τον Ηλία μίλησε η κτηνίατρος Έφη Ρόζη, ενώ τη φωνή του δάνεισε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Τσιούκας.

Δες το 4ο επεισόδιο: Η Λέλα βρέθηκε πριν καιρό σκελετωμένη, στον πάτο ενός κουβά, άρρωστη, καταδικασμένη να έχει ένα πολύ άσχημο τέλος. Στο καταφύγιο του SGS, όμως, κτηνίατροι και φροντιστές πείσμωσαν και αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να τη σώσουν. Σιγά σιγά, άρχισε να βγάζει τα πρώτα της μαλλιά και να κουνάει διστακτικά την ουρά της, αλλά δεν ήξερε αν έπρεπε να χαρεί ακόμη. Η προσπάθειά της έδωσε ελπίδα, τόσο στο γιατρό της Χρήστο Κτενά, όσο και στον εκπαιδευτή της Αλέξανδρο Παράσχη. Σήμερα είναι 1,5 έτους, ανέμελη και υγιής, ανυπομονώντας για μια οικογένεια που θα την υιοθετήσει. Τη φωνή της στη Λέλα δάνεισε η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη.

Δες το 5ο επεισόδιο: Η Δάφνη έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της δεμένη με μια αλυσίδα, στις άκρες ενός χωριού, τρώγοντας βρεγμένο ψωμί και κόκαλα. Ευτυχώς, αυτή η κατάσταση που θα μπορούσε να της έχει στερήσει τη ζωή, σταμάτησε, όταν τη βρήκαν και τη φρόντισαν οι άνθρωποι της SGS. Σήμερα, είναι σχεδόν 4 ετών και υιοθετημένη από την κυρία Τζένη Βλάχου. Συγκατοικεί με τον Τσίκο και την Ντάστυ, παίζει στον κήπο, κάνει τα μπάνια της στο βανάκι Pet Mobile και συνεχίζει καθημερινά την εκπαίδευσή της. Αγαπάει την καθαριότητα, τον ύπνο, τα χάδια, μα πιο πολύ, αγαπάει τη «μαμά» της. Η τελευταία μας μίλησε για την εμπειρία που ζει με την τρυφερή Δάφνη, που της έκανε ακόμη πιο χαρούμενη την καθημερινότητά της. Τη φωνή της δάνεισε η Τζούλια Κατσαρέλη.

Δες το 6ο επεισόδιο: Ο Tango και η Fuga είναι δύο αδελφάκια που βρέθηκαν πριν λίγους μήνες σε κεντρικό δρόμο του Ωρωπού και τώρα ζουν προστατευμένα στο καταφύγιο του SGS. Τα ονόματά τους προέκυψαν από την υπερκινητικότητά τους -ένδειξη υγείας για τα κουταβάκια- και από τον γλυκό, ενθουσιώδη και σχεδόν χορευτικό τρόπο που σε πλησιάζουν. Με τη βοήθεια του εθελοντή Παναγιώτη Μητσιόπουλου, σταδιακά κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν τι σημαίνει υπακοή. Τα δυο αδελφάκια είναι αποτέλεσμα μιας από τις πολλές γέννες φοβικών μανάδων που, δυστυχώς, οι άνθρωποι του SGS, αδυνατούν να εντοπίσουν και να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα στειρώσεων του καταφυγίου. Τη φωνή τους στα κουτάβια δάνεισαν η ηθοποιός Χριστίνα Πλατανιώτη και ο Νίκος Μιχαλοδημητράκης.

Δείτε το 7ο επεισόδιο: H Λίζα είναι σχεδόν 4 ετών και εδώ και καιρό ζει στο καταφύγιο του SGS, συγκατοικώντας με τον Ρόκο. Η Λίζα έφτασε εκεί σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη από ψώρα, ερλιχίωση και καλαζάρ. Σήμερα, είναι υγιής, χαρούμενη και τρομερά υπάκουη. Επειδή είναι πολύ καλή στο να περπατάει με λουρί, αργά και σταθερά, ακόμη κι όταν τα άλλα σκυλάκια γύρω της γαβγίζουν, φαίνεται πως πριν εγκαταλειφθεί, είχε περάσει από εκπαίδευση. Για το καλαζάρ μας μίλησε ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος, υπενθυμίζοντας ότι η καλύτερη προστασία της υγείας του σκύλου μας, είναι η πρόληψη. Τη φωνή της στη Λίζα δάνεισε η ηθοποιός Αναστασία Μαυροπούλου.

Δείτε το 8ο επεισόδιο: Το Φτερό – ή «Φτερούκι» – είναι σήμερα 3,5 ετών και έχει υιοθετηθεί από την Έλενα Μαντά. Έφτασε στο καταφύγιο του SGS το περασμένο φθινόπωρο, τόσο αδύναμο, που όλοι είχαν πιστέψει πως πρόκειται για κουτάβι. Το όνομά του προέκυψε όταν βρέθηκε τρομαγμένο να κρύβεται σε ένα κοτέτσι κάποιου χωριού. Το σώμα του ήταν γεμάτο πληγές, πάνω στις οποίες είχαν κολλήσει φτερά και πούπουλα. Μετά την περίθαλψη που έλαβε στο καταφύγιο, το Φτερούκι, υγιέστατο, εμβολιασμένο, στειρωμένο, με το βιβλιάριό του και μαθημένο τους καλούς τρόπους, υιοθετήθηκε και ζει ευτυχισμένο με τη νέα του οικογένεια. Λατρεύει τα ταξίδια, το μάσημα κάλτσας, τον ύπνο με το λούτρινο ποντίκι του, την άμμο και τη Μάρτζι, μια όμορφη σκυλίτσα που γνώρισε στο καταφύγιο. Τη φωνή του στο Φτερό δάνεισε ο Μίλτος Τσιμπούκης.

Δείτε το 9o επεισόδιο: Η Αλίκη βρέθηκε από μια φιλοζωική ομάδα της Κεντρικής Ελλάδας, χτυπημένη από την ψώρα και το καλαζάρ, λίγο πριν ο Δήμος την στείλει για ευθανασία. Στο καταφύγιο του Save A Greek Stray, δέχτηκε την απαραίτητη θεραπεία και σήμερα είναι μια υγιέστατη κούκλα, που όμως παραμένει διστακτική με τους ανθρώπους. Για την ασθένεια της ψώρας μίλησε ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος, ενώ τη φωνή της στην Αλίκη δάνεισε η ηθοποιός Αγγελική Παρδαλίδου.

Δες το 10ο επεισόδιο: Κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες ήρθε στη ζωή ο Μόντι. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως δεν ήθελε να ζήσει. Βρέθηκε σε έναν σκοτεινό υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής και παρόλο που διψούσε, πεινούσε, ήταν χτυπημένος, άρρωστος και λυπημένος, φαίνεται πως εκεί μέσα ένιωθε ασφαλής. Όταν διασώθηκε από τους εθελοντές της οργάνωσης Save A Greek Stray, έκανε καθημερινές προσπάθειες να εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και τους άλλους σκύλους, αλλά μόνο στον εκπαιδευτή του, Αλέξανδρο Παράσχη, είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του μοντάζ αυτού του βίντεο, έφυγε απ’ τη ζωή. Η ταλαιπωρία που υπέστη η καρδιά του κατά την περασμένη ζωή του και η μεγάλη -τελικά- ηλικία του, δεν τον βοήθησαν να ανακάμψει πλήρως. Τη φωνή του στον Μόντι δάνεισε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου.

Δες το 11ο επεισόδιο: Αν και το πόδι του Ράιαν χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί, όταν βρέθηκε - 9 μηνών- χτυπημένος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, δεν φαίνεται να ταλαιπωρείται από κάποιο μετατραυματικό σοκ, καθώς είναι μονίμως χαρούμενος και πολύ αισιόδοξος. Σήμερα -ενάμιση έτους- είναι υγιέστατος, πολύ δυναμικός και το μόνο που θέλει είναι αγάπη, χάδια, βόλτες και παιχνίδι. Η Εριέττα Κούρκουλου μας μίλησε για τον Ράιαν και το καταφύγιο του Save a Greek Stray, ενώ τη φωνή του στον Ράιαν δάνεισε ο ηθοποιός Γιάννης Σοφολόγης.