Θα σκοτώσουν τη μάνα ...του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ - Free Sunday
Θα σκοτώσουν τη μάνα ...του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ

Θα σκοτώσουν τη μάνα ...του ταύρου που σκότωσε τον ματαδόρ

O θάνατος του 29χρονου ταυρομάχου Βίκτορ Μπάριο επισκίασε κάθε είδηση στα ισπανικά ΜΜΕ. Ο Μπάριο τραυματίστηκε θανάσιμα από τα κέρατα ενός ταύρου 500 κιλών, κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας που έγινε στην Τερουέλ, στην κεντροανατολική Ισπανία.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ματαδόρ εδώ και 30 χρόνια, μετά την αντίστοιχη κατάληξη του 21χρονου Χοσέ Κουμπέρο, το 1985. 

Ο θάνατος του ταυρομάχου, ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά στην ισπανική τηλεόραση αναθέρμανε και πάλι την εθνική συζήτηση για τις ταυρομαχίες, τη διαμάχη μεταξύ ακτιβιστών και φίλων της παράδοσης.

Η παράδοση επιβάλλει τη σφαγή της μητέρας του ταύρου που σκότωσε τον 29 Βίκτωρα Μπάρριο. Ο λόγος; Η εξαφάνιση της «γενιάς» του. Ο δε ταύρος Λορέντζο εκτιμάται πως έχει ήδη θανατωθεί.

Μόνο που τώρα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν εκστρατεία στα social media προκειμένου να σώσουν τη Λορέντζα, όπως είναι το όνομα που έχουν δώσει στη μητέρα του ταύρου ενώ επικεφαλής είναι το PAMCA, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.

«Καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία» αναφέρει το PAMCA στη σελίδα του στο Facebook. «Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών».

Στο twitter η καμπάνια έχει το hastag # SalvemosALorenza.