Πολική αρκούδα χαϊδεύει σκύλο (video) - Free Sunday
Πολική αρκούδα χαϊδεύει σκύλο (video)

Πολική αρκούδα χαϊδεύει σκύλο (video)

Τον γύρο του κόσμου κάνει το σπάνιο βίντεο. 

Μια πολική αρκούδα χαϊδεύει έναν σκύλο. Θα μπορούσε να είναι επεισόδιο της Disney, είναι, όμως, η υπέροχη πραγματικότητα όπως την κατέγραψε με το κινητό του ένας τουρίστας στον παγωμένο Καναδά.

Μια πολική αρκούδα 400 κιλών φαίνεται να χαϊδεύει στο κεφάλι έναν δεμένο σκύλο. Όχι έναν οποιοδήποτε σκύλο, έναν σκύλο ελκήθρων που στην περιοχή της Manitoba ακόμα χρησιμοποιούνται. 

Το βίντεο τράβηξε ο David De Meulles, τουρίστας στην περιοχή που είχε πάει σε εκδρομή αναζήτησης πολικών αρκούδων. «Δεν είχα καμία ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί, όταν την είδα να χαϊδεύει το σκύλο στο κεφάλι κατάλαβα ότι έχω τραβήξει το βίντεο της ζωής μου, είπε ο De Meulles  στο CBC.

Από την ημέρα που ανέβασε το video στο youtube προσέλκυσε χιλιάδες views και το ενδιαφέρον των media από όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Independent υπάρχει μια σκοτεινή ιστορία πίσω από το χαριτωμένο απόσπασμα. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα πραγματικά ένστικτα της πολικής αρκούδας που συνηθίζουν να σκοτώνουν και να τρώνε τα σκυλιά. Μόνο τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου καταγράφηκαν τρεις τέτοιες επιθέσεις. Όλα τα σκυλιά κατέληξαν. 

Για αυτό και όσοι μένουν κοντά στην προστατευόμενη περιοχή της πολικής αρκούδας συνηθίζουν να ταΐζουν τις πολικές αρκούδες, ώστε αυτές να μη τρώνε τα σκυλιά τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί άγριας ζωής προειδοποιούν για το πόσο ριψοκίνδυνη είναι αυτή η συνήθεια. Η εξοικείωση της πολικής αρκούδας με τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη, κι όχι βέβαια για την πολική αρκούδα.