Κέλλυ Αθανασιάδου: Από την Ιερή Γεωμετρία στο κοινωνικό τρολάρισμα - Free Sunday
Κέλλυ Αθανασιάδου: Από την Ιερή Γεωμετρία στο κοινωνικό τρολάρισμα

Κέλλυ Αθανασιάδου: Από την Ιερή Γεωμετρία στο κοινωνικό τρολάρισμα

Ιδιόμορφη προσωπικότητα, με αφοπλιστική ευθύτητα στον τρόπο που τοποθετεί τον εαυτό της απέναντι στο κοινό και στους συνεργάτες της, η Κέλλυ Αθανασιάδου είναι μια εικαστικός που προκαλεί και ανατρέπει οτιδήποτε δομικό δεν της αρέσει. Ακολουθεί μια ανεξάρτητη πορεία, εκτός του παραδοσιακού δικτύου εμπορίου τέχνης της χώρας, και δημιουργεί εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης και προβολής της πνευματικής δραστηριότητας.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ εγκατάσταση Εντελέχεια Μέγαρο Μουσικής photo by Δημήτρης Αραμπατζάκης min

Πώς εντάσσεται η Ιερή Γεωμετρία στο έργο σας;

Η ύλη περιλαμβάνει γεωμετρικά σχήματα. Κάθε κόκκος αστρικής ύλης από τον μικρόκοσμο μέχρι τον μακρόκοσμο περιέχει γεωμετρικούς σχηματισμούς που ο καθένας δονείται σε συγκεκριμένη συχνότητα. Η ουσία των πραγμάτων είναι ο πνευματικός κώδικας που συνδέει όλες τις υπαρξιακές μονάδες. Στα γλυπτά μου φανερώνω τις σχηματικές δομές αυτού του κώδικα. Η οπτική πληροφορία που δίνω στον θεατή μου σκοπό έχει να ενεργοποιήσει την ασυνείδητη πνευματικότητά του και να του δώσει μια εύληπτη πρόσβαση σε δονήσεις Ανώτερης Διάνοιας.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ στήνοντας χωροπλαστική εγκατάσταση στο Μέγαρο Μουσικής photo by Δημήτρης Αραμπατζάκης min

Φαίνεστε απρόβλεπτη, αλλά νομίζω πως ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε, τουλάχιστον στα διοργανωτικά σας projects. Ισχύει το ίδιο και για τα έργα σας;

Το μόνο απόλυτα προβλέψιμο μ’ εμένα είναι πως αυτό που θέλω θα το κάνω. Ο τρόπος είναι απρόβλεπτος και πολλές φορές σαρωτικά ανατρεπτικός. Έχω πίστη στη ροή και άρα εμπιστοσύνη στις προσαρμογές του αρχικού σχεδιασμού μου ότι θα με οδηγήσουν στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνω όλα, χρειάζεται απλώς να αφήνομαι με θρησκευτική ευλάβεια στην αυτοανατροπή. Δεν αρκούμαι στο καλό. Θέλω να δημιουργώ χώρο και χρόνο για το άριστο. Φυσικά, λοιπόν, και ξέρω πολύ καλά τι κάνω… Εξελίσσομαι. Και η γοητεία αυτού του ταξιδιού είναι ακριβώς οι μη προβλέψιμες καταστάσεις που σε εκ-παιδεύουν.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ αγγελίες Λαγος χρυση ευκαιρια 1

Η πρόκληση ή η ανατροπή είναι το κίνητρό σας στις εικαστικές σας δράσεις; Αναφέρομαι για παράδειγμα στον κ. Λαγό, την alter ego περσόνα σας, και στις μικρές αγγελίες που δημοσίευε σε γνωστή εφημερίδα.

Μου αρέσει να προκαλώ τη σκέψη των άλλων σχετικά με το τι συνιστά όριο. Θέλω οτιδήποτε λαμβάνει κοινωνικά αξιακή οριοθέτηση να το «τραβολογάω» έστω και λίγο προς όλες του τις κατευθύνσεις μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι αυτό που νοείται ως δομή μπορεί να πάρει το σχήμα που θέλω εγώ ή ο καθένας μας. Η συγκεκριμένη δράση μου στην εφημερίδα αγγελιών είχε πρωτογενώς χιουμοριστική δυναμική και σκοπό αρχικώς να δοκιμάσει τα στεγανά μιας έμπειρης έκδοσης. Για κάποιον λόγο κατάφερε ο κ. Λαγός και δημοσίευσε αρκετές αγγελίες, πουλώντας από μια δαγκωμένη τυρόπιτα μέχρι περσινό Άγιο Φως. Πήρε άλλον χαρακτήρα όταν υπήρξε κόσμος που ανταποκρινόταν στις αγγελίες και όντως έπαιρνε τηλέφωνο για να ρωτήσει π.χ. για το κοπάδι με τις 18 σουρικάτες που χαρίζεται! Εκεί πλέον η δράση πήρε τον χαρακτήρα της διεύρυνσης του ορίου, όταν έφτασε να διαντιδρά με μονάδες που ανταποκρίθηκαν στο «ελαφρώς μεταχειρισμένο φέρετρο από πρόσφατη εκταφή» που ο κ. Λαγός πουλούσε ή αντάλλασσε με μηχανάκι!

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ 18199143 1803212320006875 7357762995917477324 n

Εδώ και δύο χρόνια ασχολείστε με τον πολιτιστικό τουρισμό, έχοντας δημιουργήσει μια πρωτότυπη πλατφόρμα που διοργανώνει το πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων των πολυτελών ξενοδοχείων της χώρας…

Το «Restart» είναι η μοναδική επίσημη δράση στην Ελλάδα που συνδέει τα υψηλής διανόησης πολιτιστικά δρώμενα με την «εμπειρία πελάτη» μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Αναπτύσσουμε τις δράσεις μας με ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό μέσω της παροχής εκλεπτυσμένων υπηρεσιών και συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με τους επιχειρηματίες εκείνους που έχουν τη διορατικότητα να αντιληφθούν τις επιχειρηματικές δυνατότητες που τους δίνει η πολιτιστική επίγνωση. Η αιγίδα των σχετικών υπουργείων (Πολιτισμού, Τουρισμού) και του ΕΟΤ καθιστά το «Restart» αναγνωρισμένο εργαλείο πολιτιστικής διαχείρισης, γεγονός που ενδιαφέρει τον σύγχρονο ξενοδόχο. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν και παρουσιάζουν τη δουλειά τους 150 καλλιτέχνες. Σκοπός είναι να δώσουμε βήμα στους σύγχρονους δημιουργούς για να προσεγγίσουν το πολυάριθμο και διεθνές τουριστικό κοινό που επισκέπτεται τη χώρα και επιλέγει ένα πολυτελές κατάλυμα για τη διαμονή του.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ matrix

Άρα ο πολιτιστικός τουρισμός είναι μια τάση στην ξενοδοχειακή διοίκηση. Αυτό παρουσιάζεται στο εκπαιδευτικό σεμινάριο όπου συμμετέχετε;

Είναι πολύ τιμητικό για μένα, έχοντας μόνο δύο χρόνια στον τουριστικό κλάδο, να συνεργάζομαι με τις καταξιωμένες εταιρείες Aqua Vista Hotels, Web Hotelier, Marinet και DNA Travel, που μετρούν 20 χρόνια εμπειρίας, τεχνογνωσίας και πετυχημένης παρουσίας στα ξενοδοχειακά. Συμμετέχω σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο, το Sales Seminar, που παρέχεται δωρεάν στους ξενοδόχους σε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπου μας καλούν οι δήμοι, οι ενώσεις ξενοδόχων και άλλοι φορείς του κλάδου. Με έχει εντυπωσιάσει η προσέλευση των επαγγελματιών και η εμπιστοσύνη που δείχνουν γι’ αυτά που έχουν να μοιραστούν μαζί τους οι παραπάνω εταιρείες σχετικά με τη δημιουργία ενός brand που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, τις νέες τεχνολογίες για απευθείας online κρατήσεις στα ξενοδοχεία, τη διαδικτυακή παρουσία ενός ξενοδοχείου και τις εναλλακτικές βιωματικές εμπειρίες που προβάλλουν την τοπική κουλτούρα. Το «Restart» είναι στο ίδιο πάνελ με τις ηγέτιδες επιχειρήσεις στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων και παρουσιάζει τα οφέλη του πολιτιστικού τουρισμού.