Κωνσταντίνος Τσούτσουρας: Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για κάθε πόλη της Αττικής - Free Sunday
Κωνσταντίνος Τσούτσουρας: Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για κάθε πόλη της Αττικής

Κωνσταντίνος Τσούτσουρας: Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για κάθε πόλη της Αττικής

Τους στόχους της νέας περιφερειακής αρχής που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου περιγράφει ο γιατρός μικροβιολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με την παράταξη του Γ. Πατούλη, Κωνσταντίνος Τσούτσουρας.

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών;

Όπου και να κοιτάξει κανείς γύρω του, αλλά και αν έχει παρακολουθήσει έστω και λίγο το τι έχει συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει στην Αττική και στην Αθήνα μας, είναι εύκολο να διαγνώσει την εγκατάλειψη και την ανοχή. Το διακύβευμα για μένα στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η εκλογή νέων, άφθαρτων και με όρεξη για δουλειά συμπολιτών μας, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις ιδέες τους και την εργασία τους στο να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών της περιφέρειάς μας.

Κατεβαίνετε ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του κ. Πατούλη. Γιατί;

Έχοντας μια ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006 έως σήμερα, έχω συσσωρεύσει τις γνώσεις οι οποίες απαιτούνται για τη διάγνωση των διαχρονικών προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής. Με τον Γιώργο Πατούλη έχουμε την ίδια αντίληψη και το ίδιο όραμα για την Περιφέρεια της Αττικής. Συστρατεύτηκα μαζί του διότι πιστεύω ότι με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η καλύτερη και η μόνη επιλογή για τους πολίτες της Αττικής να δουν και να ζήσουν μια Νέα Αρχή.

Πόσο θεωρείτε ότι θα επιδράσει στα αποτελέσματα των εκλογών το γεγονός ότι διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής

Η απλή αναλογική εισέβαλε στη δημόσια ζωή βίαια και όχι σταδιακά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό έγινε με σκοπιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, βλέποντας ότι θα έπαιρνε ελάχιστες θέσεις στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού. Η πολυφωνία στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια η οποία θα προκύψει θα οδηγήσει σε αδυναμία της διοίκησης να υλοποιήσει σε πολλές περιοχές τις προτάσεις της και για άλλη μια φορά τη ζημιά θα την πληρώσουν οι ανυποψίαστοι πολίτες.

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα σημαντικότερα προβλήματα που η νέα περιφερειακή αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην Αττική;

Βασικό μέλημα της νέας περιφερειακής αρχής είναι τα έργα ανάπλασης σε όλη την περιφέρεια, όπου η κ. Δούρου επιμελώς καθυστέρησε τη δημιουργία τους. Έχοντας μάθει από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές των προηγούμενων ετών, ως νέα περιφερειακή αρχή ετοιμάζουμε ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για κάθε πόλη της Αττικής.

Αν εκλεγείτε περιφερειακός σύμβουλος, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Αν οι πολίτες της Αττικής με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, οι βασικές προτεραιότητές μου θα είναι η ανάπτυξη και η ανάπλαση των πόλεων της Αττικής, η ασφάλεια των κατοίκων και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της περιφέρειας με στόχο την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του κ. Πατούλη και της παράταξής του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Ο κ. Πατούλης και η παράταξή μας «Νέα Αρχή για την Αττική» έχει μελετήσει, κοστολογήσει και παρουσιάσει προγράμματα σχετικά με όσα σας προανέφερα. Επίσης, έχει επιλέξει ικανά και άξια στελέχη, ώστε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό. Τέλος, ο κ. Πατούλης έχει αποδείξει ότι, όποιο πόστο κι αν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, τα έχει καταφέρει.

Πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές;

Περισσότερο οι ευρωεκλογές και λιγότερο οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν πρόβλεψη για τις βουλευτικές εκλογές, και αυτό διότι στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς συμμετέχουν πολλές φορές άνθρωποι από περισσότερα του ενός κόμματα. Αντίθετα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι επιλεγμένοι από το εκάστοτε κόμμα, με αποτέλεσμα η ψήφος προς αυτούς να αποτελεί ένα πραγματικό βαρόμετρο για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Αν κάποιος σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Από το 2006 ασχολούμαι με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ενεργή παρουσία μου σε εξωραϊστικούς συλλόγους και σε αθλητικά σωματεία, η προσφορά μου ως γιατρού στο κοινωνικό σύνολο, αλλά κυρίως η αγάπη μου για τις γειτονιές όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με γεμίζει με ιδέες. Με κάνει να κοιτώ το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας με αισιοδοξία και όρεξη για δημιουργία.