Χρήστος Ταραχόπουλος: Στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη - Free Sunday
Χρήστος Ταραχόπουλος: Στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη

Χρήστος Ταραχόπουλος: Στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη

Το «πετραδάκι» που ο ίδιος θέλει να βάλει στην προσπάθεια να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα του πολίτη περιγράφει ο Χρήστος Ταραχόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών;

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι άλλο από την καθημερινότητα του πολίτη. Την καθημερινότητα του κατοίκου της πόλης μας, του εργαζόμενου, αλλά και του επισκέπτη. Κάθε λύση, άλλωστε, που δεν λύνει το πρόβλημα είναι περιττή κι αυτό το γνωρίζουμε, πλέον, άριστα. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο το «ηλεκτροσόκ» στην Αθήνα, με αποκλειστικό στόχο να βγει από το τέλμα. Ο Κώστας Μπακογιάννης διαθέτει όλα τα εχέγγυα, αλλά και ένα κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Αθήνας. Επιπροσθέτως, θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί στήριξη σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως συνδυασμών, οι οποίοι θα αφουγκραστούν τα προβλήματα του δημότη, θα σταθούν αξιοπρεπώς στο δημοτικό συμβούλιο και θα δώσουν λύση. Πρωτίστως, όμως, σε αυτούς που διαθέτουν τη γνώση περί του δήμου και των δημοτικών θεμάτων, την ικανότητα και το όραμα να συμβάλουν στη βελτίωση της Αθήνας.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων και γιατί με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη;

Εργάζομαι στην Αθήνα, διαμένω στο κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου γνωρίζω άριστα τα θέματα. Περπατάω καθημερινά, παρατηρώ, «αναπνέω», μυρίζω. Η Αθήνα είναι μια πόλη για να τη ζεις, κάτι που επιτυγχάνεται με το περπάτημα. Γι’ αυτό και ο στόχος του Κώστα Μπακογιάννη είναι η υλοποίηση του μεγαλύτερου και ωραιότερου περιπάτου της Ευρώπης, μήκους 6,8 χλμ. Είναι απόλυτα σαφές ότι μόνος ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δημιουργήσει πράγματα, έχει επιτύχει στο έργο που του έχει ανατεθεί, διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την ικανότητα, μπορεί να τα αλλάξει. Κι αυτός, αναντίρρητα, είναι ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα μεγαλύτερα προβλήματα της Αθήνας και πώς νομίζετε ότι θα μπορούσαν να λυθούν;

Όπως προανέφερα, η καθημερινότητα του κατοίκου και του επισκέπτη. Η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο φωτισμός, το πράσινο, η χρήση του δημόσιου χώρου, η προσβασιμότητα για τους συμπολίτες μας που έχουν δυσκολίες. Στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη την πόλη. Αναμφισβήτητα, ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με μαγικά ραβδιά ούτε με δηλώσεις εντυπωσιασμού και φανφάρες, αλλά με καθημερινή τριβή, με καθημερινή προσπάθεια, με καθημερινή ενημέρωση και επικοινωνία, με στόχο και όραμα. Ο Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του γνωρίζουμε τον τρόπο, ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, πόσο θα στοιχίσουν οι διαγωνισμοί, αλλά κυρίως πού θα βρούμε τα χρήματα.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κ. Μπακογιάννη έναντι των αντιπάλων του για τον Δήμο Αθηναίων;

Προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει τη γνώση, την εμπειρία, το όραμα, αλλά είναι και αποτελεσματικός. Το έργο του, άλλωστε, «μιλάει» από μόνο του. Γνωρίζει τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης, όπως και πώς θα επιτύχει σε αυτό το νέο στοίχημα.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν και έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Πιστεύετε ότι τα αποτελέσματά τους θα βαρύνουν για τις εθνικές εκλογές;

Το ότι η πολιτική και οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μας έχουν φέρει σε δεινή θέση ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Η έντονη δυσαρέσκεια, άλλωστε, αποτυπώνεται με ανάγλυφο τρόπο στα στελέχη της κυβέρνησης τα οποία αποφάσισαν να κατέλθουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Απόλυτα λογικό είναι, εντέλει, οι αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και να επηρεάσουν καταλυτικά τις εθνικές εκλογές.

Αν κάποιος σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Ευθέως και χωρίς περιστροφές θα σας πω ότι θα προσπαθήσω να κάνω μικρά αλλά ουσιώδη πράγματα για τη βελτίωση της εικόνας που θέλουμε να έχει η Αθήνα, αλλά και για την ανάπτυξη, την προώθηση και την προβολή της. Χωρίς περικοκλάδες, δίχως παχιά και μεγάλα λόγια, χωρίς κορόνες. Απλά και μικρά πράγματα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Στη μετατροπή της σε μια έξυπνη πόλη, σε μια πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων και στην οποία περιλαμβάνονται γειτονιές-πρότυπο. Σε μια πόλη με τουριστική ανάπτυξη και επενδυτικές ευκαιρίες. Σε μια πόλη που αναπτύσσει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και στρέφει εκεί τη νεολαία μας. Σε μια πόλη, εντέλει, που διαθέτει νέα φιλοσοφία διοίκησης και συμβούλους με χρόνο, πάθος και μεράκι. Μια πόλη που ανήκει στην πόλη.